Sød kartoffel-bruschetta med avocado og tomat
- 2 Personer
Ingredienser
1 stk. | sød kartoffel/sweet potato , stor |
2 spsk. | olie |
- | salt |
- | peber |
2 stk. | avocadoer |
1 fed | hvidløg |
- | citronsaft |
100 g | cherrytomater |
30 g | syltede rødløg |
50 g | fetaost |
- | bredbladet persille , efter smag |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 C varmluft.
-
2Skræl den søde kartoffel, og halver den. Skær i skiver på ca. ½ cm.
-
3Placer kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber.
-
4Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er færdigbagte og har fået lidt farve.
-
5Halver avocadoerne, og fjern stenen. Skrab dem ud i en skål.
-
6Hak hvidløg fint eller i en hvidløgspresser. Mos avocado og hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
-
7Halver cherrytomaterne.
-
8Tag dine skiver af bagt sød kartoffel ud af ovnen, når de er færdigbagte. Anret på et fad.
-
9Top med avocadocreme, halve cherrytomater, syltede rødløg, smuldret feta og evt. lidt frisk persille på toppen. Server med det samme.