Durumruller med cremet rødkål og krydrede kikærter
- 4 Personer
Ingredienser
0.5 stk. | rødkål |
1 dl. | cremefraiche 18% |
1 fed | hvidløg , presset |
- | Skal og saft af ½ citron |
- | sukker , efter smag |
- | salt |
- | peber |
Krydrede kikærter:
3 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg , i tern |
2 fed | hvidløg , i tynde skiver |
4 tsk. | garam masala (krydderiblanding) |
1 tsk. | chiliflager |
400 g | kogte kikærter (evt. fra dåse) |
Tilbehør:
1 stk. | granatæble |
8 stk. | fladbrød |
- | krydderurter f.eks. persille, bronzefennikel eller koriander |
Sådan gør du
-
1Cremet kål: Snit kålen i tynde strimler med en skarp kniv eller et mandolinjern. Halvér strimlerne et par gange, så de får en mundret størrelse.
-
2Bland cremefraiche, hvidløg, citronskal og -saft sammen i bunden af en stor skål. Smag til med et nip sukker, salt og peber.
-
3Vend rødkålen i dressingen, så dressingen fordeles på al kålen. Lad den trække på køl indtil servering.
-
4Krydrede kikærter: Varm olien op på en pande over middel/høj varme. Steg løg og hvidløg i et par minutter, indtil de er let gyldne. Tilsæt krydderierne og steg videre i 1 min.
-
5Skru lidt ned for varmen og tilsæt kikærterne. Steg videre i 10-15 min. over lav/middel varme, til de er gyldne og ristede.
-
6Server lunede fladbrød toppet med cremet rødkål, de krydrede kikærter, granatæblekerner og et drys friske urter.