»Koteletter i øl« med pastinak og salvie
AFTENSMAD

»Koteletter i øl« med pastinak og salvie

Koteletterne skal have 1,5 time i ovnen badet i øl, så start i god tid, og glæd dig så til en rustik og smagfuld aftensmad. 
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g nakkekoteletter
lidt salt og sort peber
6 pastinakker halverede
1 fennikel i skiver
150 g perleløg frosne
lidt olie til stegning
4 dl. hvedeøl eller anden lys øl
4 stilke salvie
3 fed hvidløg i tynde skiver
1.5 dl. piskefløde
lidt balsamico eller lignende
lidt sukker (kan udelades)

Tilbehør

- kartoffelmos evt. iblandet hakket palmekål eller rodfrugter

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 130 grader varmluft.
  2. 2
    Krydr nakkekoteletterne med salt og peber, og lad dem hvile i 15 minutter. Gør imens grøntsagerne klar.
  3. 3
    Varm lidt olie på en pande, og steg koteletterne over middelhøj varme. Læg koteletterne over i en bradepande. Brun derefter pastinakker, fennikel og perleløg, og læg også dem i bradepanden.
  4. 4
    Hæld øl i bradepanden, så det står ca. 1,5-2 cm op omkring koteletterne. Tilføj salvieblade og hvidløg, og dæk fadet med fugtigt bagepapir eller alufolie. Lad det tilberede i ovnen i 1,5 time.
  5. 5
    Tag bagepapiret/folien af, og tjek, at koteletterne er møre. Hæld derefter væsken fra bradepanden ned i en gryde. Sæt bradepanden i ovnen igen, imens du laver saucen færdig.
  6. 6
    Kog stegeskyen fra bradepanden ind til ca. 2 dl, og tilsæt derefter piskefløde. Lad saucen koge ind i 5-7 minutter over middel/høj varme.
  7. 7
    Smag saucen til med balsamico, salt og peber samt evt. sukker. Hæld den over koteletterne i bradepanden.
  8. 8
    Server koteletterne med fx grov kartoffelmos.