»Koteletter i øl« med pastinak og salvie
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | nakkekoteletter |
lidt | salt og sort peber |
6 | pastinakker halverede |
1 | fennikel i skiver |
150 g | perleløg frosne |
lidt | olie til stegning |
4 dl. | hvedeøl eller anden lys øl |
4 stilke | salvie |
3 fed | hvidløg i tynde skiver |
1.5 dl. | piskefløde |
lidt | balsamico eller lignende |
lidt | sukker (kan udelades) |
Tilbehør
- | kartoffelmos evt. iblandet hakket palmekål eller rodfrugter |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 130 grader varmluft.
-
2Krydr nakkekoteletterne med salt og peber, og lad dem hvile i 15 minutter. Gør imens grøntsagerne klar.
-
3Varm lidt olie på en pande, og steg koteletterne over middelhøj varme. Læg koteletterne over i en bradepande. Brun derefter pastinakker, fennikel og perleløg, og læg også dem i bradepanden.
-
4Hæld øl i bradepanden, så det står ca. 1,5-2 cm op omkring koteletterne. Tilføj salvieblade og hvidløg, og dæk fadet med fugtigt bagepapir eller alufolie. Lad det tilberede i ovnen i 1,5 time.
-
5Tag bagepapiret/folien af, og tjek, at koteletterne er møre. Hæld derefter væsken fra bradepanden ned i en gryde. Sæt bradepanden i ovnen igen, imens du laver saucen færdig.
-
6Kog stegeskyen fra bradepanden ind til ca. 2 dl, og tilsæt derefter piskefløde. Lad saucen koge ind i 5-7 minutter over middel/høj varme.
-
7Smag saucen til med balsamico, salt og peber samt evt. sukker. Hæld den over koteletterne i bradepanden.
-
8Server koteletterne med fx grov kartoffelmos.