Irish coffeelagkage med karamel
- 12 Personer
Kage
250 g | mascarponeost |
5 dl. | piskefløde |
1 spsk. | vaniljesukker |
2 dl. | stærkt brygget kaffe |
0.75 dl. | moscovado sukker eller brun farin |
0.75 dl. | whisky |
6 stk. | chokoladelagkagebunde |
Topping
0.25 bæger | mascarponeost |
1.5 dl. | piskefløde |
200 g | Karamelsauce |
3 spsk. | hakkede usaltede pistacienødder |
Sådan gør du
-
1Kom mascarpone, fløde og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til fast skum
-
2Rør kaffe og sukker sammen i en skål. Afkøl det, og bland whisky heri.
-
3Prik bundene med en gaffel, så kaffeblandingen nemt trænger ind. Læg nu lagkagen sammen ved at starte og slutte med en bund.
-
4Hæld kaffeblanding på, og fordel en femtedel af al flødecremen på hver bund. Når du lægger den sidste bund på toppen og har dryppet den med kaffen, pakker du kagen ind i film og stiller den i køleskab hele dagen eller natten.
-
5Ved servering: Pisk fløde og mascarpone sammen til en creme, og dæk lagkagen med et helt tyndt lag. Fordel karamelsauce på toppen, og drys med pistacienødder.