Svampecreme
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | skalotteløg |
2 fed | hvidløg |
250 g | champignon eller en god portion stokke, ender og kanter fra alverdens svampe |
1 spsk. | olivenolie |
2.5 dl. | rødvin |
1 bundt | bredbladet persille |
1 tsk. | dijonsennep |
0.5 stk. | citron (saft) |
2 dl. | cremefraiche 18% |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Pil og skær skalotteløg i små tern. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Klargør champignonerne og skær dem i grove stykker. Opvarm en gryde og steg skalotteløg, hvidløg og svampe i 3-4 min.
-
2Hæld rødvin på og lad det koge, til der kun er 2 spsk. rødvin tilbage i gryden.
-
3Pluk og hak persillen fint – gem den til lidt senere.
-
4Blend svampene groft i en hurtighakker og afkøl dem. Rør dem med persille, dijonsennep, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
-
5Server svampecreme som dip til aftensmaden – f.eks. til en vegetarbøf, stegt kød eller fjerkræ eller brug den som smørelse i sandwich.
Tip!
Svampecremen kan også laves med en bakke champignoner - hvis du ikke lige har en stor håndfuld stokke, kanter og ender tilovers.