Hasselback butternutsquash med honning & valnødder
Det ligner en flæskesteg, men er det så langt fra. Og mon ikke det klimavenlige bagte butternut-græskar både fremkalder en wow-effekt og får dine gæsters tænder til at løbe i vand, når du præsenterer det på middagsbordet?
4 Personer
80 Minutes
Ingredienser
1
butternutsquash
3 spsk.
flydende honning
50 g
smør
0.5 tsk.
havsalt
0.5 tsk.
tørret timian
5
laurbærblade
50 g
valnødder
ANNONCE
Sådan gør du
1
Tænd ovnen på 180 grader.
2
Skræl det yderste lag af din butternutsquash. Del den i to, og fjern kernerne i midten.
3
Pensl overfladen på begge halvdele med olivenolie, og bag dem i 12-15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
4
Skær derefter så tynde riller som muligt i de to stykker butternutsquash, men undlad at skære helt igennem.
5
Smelt smørret med honningen, og vend salt og timian i. Hæld det meste af blandingen over dine butternutsquash, og stik laurbærbladene i rillerne.
6
Sæt dem tilbage i ovnen, og bag dem i yderligere 1 time, men tag dem ud hvert 20. minut, og pensl med honning-smør-saucen.
7
Tilføj valnødderne efter 40 minutter, og lad dem bage med de sidste 20 minutter.
8
Græskarret smager bedst lunt eller ved stuetemperatur. Server det med ekstra havsalt og koldt smør til.