Hasselback butternutsquash med honning & valnødder
AFTENSMAD

Hasselback butternutsquash med honning & valnødder

Det ligner en flæskesteg, men er det så langt fra. Og mon ikke det klimavenlige bagte butternut-græskar både fremkalder en wow-effekt og får dine gæsters tænder til at løbe i vand, når du præsenterer det på middagsbordet?
  • 4 Personer
  • 80 Minutes

Ingredienser

1 butternutsquash
3 spsk. flydende honning
50 g smør
0.5 tsk. havsalt
0.5 tsk. tørret timian
5 laurbærblade
50 g valnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2
    Skræl det yderste lag af din butternutsquash. Del den i to, og fjern kernerne i midten.
  3. 3
    Pensl overfladen på begge halvdele med olivenolie, og bag dem i 12-15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
  4. 4
    Skær derefter så tynde riller som muligt i de to stykker butternutsquash, men undlad at skære helt igennem.
  5. 5
    Smelt smørret med honningen, og vend salt og timian i. Hæld det meste af blandingen over dine butternutsquash, og stik laurbærbladene i rillerne.
  6. 6
    Sæt dem tilbage i ovnen, og bag dem i yderligere 1 time, men tag dem ud hvert 20. minut, og pensl med honning-smør-saucen.
  7. 7
    Tilføj valnødderne efter 40 minutter, og lad dem bage med de sidste 20 minutter.
  8. 8
    Græskarret smager bedst lunt eller ved stuetemperatur. Server det med ekstra havsalt og koldt smør til.