Fødselsdagschokoladekage med bær
- 8 Personer
Ingredienser
100 g | smør |
100 g | mørk chokolade |
4 stk. | æg |
150 g | sukker |
100 g | hvedemel |
1 dl. | kakao |
1 tsk. | bagepulver |
1 knsp. | salt |
3 dl. | piskefløde |
0.5 bakke | jordbær |
1 bakke | hindbær |
1 bakke | blåbær |
Sådan gør du
-
1Kom smør i en gryde og lad det smelte. Hak chokoladen fint. Tag det varme smør væk fra komfuret. Rør hakket chokolade i gryden og rør, til det er smeltet.
-
2Pisk æg og sukker til en luftig masse med en elpisker. Bland mel med kakao, bagepulver og salt.
-
3Hæld smør-chokolademassen i æggene og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Sigt melet i og vend også det forsigtigt heri.
-
4Smør en springform på ca. 25 cm med lidt smør og hæld chokoladedejen heri. Bag kagen ca. 25 min. ved 185 C. Stik i den og tjek, at dejen ikke hænger ved – giv den 5 min. mere, hvis der er brug for det. Afkøl kagen.
-
5Pisk fløden til flødeskum. Nip jordbærrene og del dem i kvarte. Pynt kagen med jordbær, hindbær, blåbær og fødselsdagslys.