Ovnbagt fisk med grønt og kaperssmør
GæSTEMAD OG FEST

Ovnbagt fisk med grønt og kaperssmør

Det er nemt at tilberede fisk i ovnen, så kødet ikke bliver tørt. Brug gerne en sjat hvidvin i fadet. Kaperssmør er prikken over i'et på denne opskrift. 
  • 4 Personer

Ingredienser

75 g smør
1 bundt kruspersille
3 spsk. kapers
lidt revet peberrod
3 stk. gulerødder
2 stk. porre
700 g fisk f.eks. torsk, lyssej og mørksej
1 stk. citron
2 kviste frisk timian
lidt hvidvin til bunden af fadet

Tilbehør

- brød eller kartofler

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2
    Tag smør ud af køleskabet og lad det blive blødt. Pluk og hak persillen fint. Rør smør med salt, peber, persille, kapers og evt. lidt revet peberrod.
  3. 3
    Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker. Klargør porren og skær i skrå skiver. Damp gulerødder og porre i en gryde med vand og salt 3-4 min. Hæld vandet fra og kom dem i et ovnfast fad.
  4. 4
    Skær fisken i portionsstykker. Skær citron i skiver og pluk lidt timian. Placer fisken oven på grøntsagerne. Drys med lidt frisk timian og læg citronskiver herved. Sæt grøntsager og fisk i ovnen og bag det 10-12 min., til fisken er færdigtilberedt. (hæld evt. lidt hvidvin i bunden af fadet, inden du sætter det i ovnen, hvis du har en rest hvidvin stående).
  5. 5
    Server bagt fisk med grøntsager toppet med en skefuld kaperssmør og nyd brød til.