Ovnbagt fisk med grønt og kaperssmør
- 4 Personer
Ingredienser
75 g | smør |
1 bundt | kruspersille |
3 spsk. | kapers |
lidt | revet peberrod |
3 stk. | gulerødder |
2 stk. | porre |
700 g | fisk f.eks. torsk, lyssej og mørksej |
1 stk. | citron |
2 kviste | frisk timian |
lidt | hvidvin til bunden af fadet |
Tilbehør
- | brød eller kartofler |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180 grader.
-
2Tag smør ud af køleskabet og lad det blive blødt. Pluk og hak persillen fint. Rør smør med salt, peber, persille, kapers og evt. lidt revet peberrod.
-
3Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker. Klargør porren og skær i skrå skiver. Damp gulerødder og porre i en gryde med vand og salt 3-4 min. Hæld vandet fra og kom dem i et ovnfast fad.
-
4Skær fisken i portionsstykker. Skær citron i skiver og pluk lidt timian. Placer fisken oven på grøntsagerne. Drys med lidt frisk timian og læg citronskiver herved. Sæt grøntsager og fisk i ovnen og bag det 10-12 min., til fisken er færdigtilberedt. (hæld evt. lidt hvidvin i bunden af fadet, inden du sætter det i ovnen, hvis du har en rest hvidvin stående).
-
5Server bagt fisk med grøntsager toppet med en skefuld kaperssmør og nyd brød til.