Råstegt græskar med hurtig harissa og stegt æg
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
1 stk. | hokkaido græskar |
- | olivenolie |
1 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | chili |
2 tsk. | stødte korianderfrø |
2 tsk. | stødte hele fennikelfrø |
2 tsk. | stødt spidskommen |
2 tsk. | røget paprika |
1 flaske | mosede tomater |
- | lys eddike eller citronsaft |
4 stk. | æg |
2 dåser | limabønner |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Skær græskar i 2 cm tykke skiver, vend med lidt olivenolie og salt. Rist i ovnen ved 200 C i ca. 30 min.
-
2Hak løg, hvidløg og chili fint, og rist i lidt olie, til det er blødt og gyldent. Tilsæt de tørrede krydderier, og rist i 1 min. mere. Hæld de mosede tomater på, og lad det hele koge i ca. 15 min. Smag til med salt og lidt lys eddike/citronsaft.
-
3Spejl æggene i olie, krydr med salt og peber. Vend de hvide lima bønner op i harissaen, tilsæt 2 dl vand og kog op.
-
4Servér de stegte græskar med spejlæg og harissabønner.
Tip!
Brug de vaskede græskarkerner som snacks: Kog dem i letsaltet vand i 20 min., dryp af og læg på bradepande med olie og salt. Rist i ovnen ved 160 C i 30 min. Vend undervejs.