Skal hvidkål vaskes før brug?
Jeg læste i et nyhedsbrev fra Samvirke om vask af grøntsager, at alle grøntsager skal vaskes. Gælder det også hvidkål indenfor de yderste blade, som jeg vil snitte fint og bruge
til salat, wok eller stuvning?
Mai-Britt Petersen, København
Svar fra Mia Kristensen
Generelt anbefaler Fødevarestyrelsen omhyggelig afskylning og grundig vask i et rent kar, eller overbrusning med rigeligt frisk drikkevand 3-4 gange. Hvidkål er tæt i strukturen, og det kan være svært at få det rent.
Det kan derfor være en god idé, først at fjerne de yderste blade, for derefter at halvere det, og så skylle det. Skal du lave dolmere eller lignende med hele kålblade, så skær bladene af et ad gangen og vask dem efterfølgende.
Lad dem dryppe af i et rent viskestykke eller et dørslag.
Underviser i kvalitet, ingredienser og køkkenfærdigheder på Professionshøjskolen Metropol. Er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet.