Lakridsis med flødeboller
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | æggeblommer |
0.5 spsk. | ahornsirup eller honning |
2 spsk. | rørsukker |
1 nip | flagesalt |
0.5 tsk. | lakridspulver Efter smag |
0.5 tsk. | sød lakridssirup |
2 dl. | coop piskefløde |
0.5 dl. | mælk |
25 g | mørk chokolade Hak det gerne inden brug |
4 stk. | flødeboller m/u kokos Tilføj efter behov |
Sådan gør du
-
1Pisk æggeblommerne sammen med honning, sukker og salt, til det er lyst og luftigt, ca. 3-4 min. Rør lakridspulver og -sirup i.
-
2Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.
-
3Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og herefter mælken. Smag evt. til med ekstra rålakridspulver og en smule mere lakridssirup. Vend chokolade i.
-
4Fordel flødebollerne i en sandkageform. Hæld ismassen over, og sæt den i fryseren 6-8 timer inden servering.