Islagkage
- 6 Personer
Ingredienser
75 g | havre,- vanilje,- eller kakaokiks |
50 g | hakkede hasselnødder |
65 g | smør Smelt inden brug |
2 spsk. | brun farin eller muscovadosukker |
1 nip | salt |
3 stk. | æggeblommer |
2 spsk. | rørsukker |
1.5 spsk. | mørk sirup |
1 nip | flagesalt |
4 spsk. | nutella Anden chokolade kan også bruges |
2.5 dl. | coop piskefløde |
2 tsk. | kakaopulver |
0.5 dl. | mælk |
Pynt
- | mælkechokolade, smeltet/tempereret |
- | blåbær |
- | hakkede hasselnødder |
Sådan gør du
-
1Kom kiks og nødder i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Bland dem med det smeltede smør, farin og salt. Pres blandingen ud i bunden af en 18-20 cm springform, og lad den trække 10-15 min.
-
2Pisk æggeblommerne sammen med sukker og sirup, til massen er lys og luftig, ca. 3-4 min. Rør salt, Nutella og kakao i.
-
3Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.
-
4Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og herefter mælken. Smag evt. til med ekstra kakao.
-
5Hæld ismassen over kiksebunden, og sæt den herefter i fryseren natten over.
-
6Tag den ud ca. 20 min. inden servering.