Hvad kan erstatte natron, når jeg bager?
Erstat natron med bagepulver
Skal du bruge bagepulver i stedet for natron, er det vigtigt at bruge den dobbelte mængde. 1 tsk. natron skal erstattes af 2 tsk. bagepulver. Bagepulver giver som udgangspunkt en mindre fyldig dej og mindre hævning, end når du bruger natron.
Husk, der skal være syre i dejen, når du bruger natron
Natron bør kun bruges i en dej, hvor der også er syre. Hvis der ikke er syre i dejen, dannes der soda, som giver bagværket en smag af sæbe. Derfor bør natron bruges sammen med kærnemælk, citron eller et andet surt produkt for at udvikle kuldioxid og dermed hæve.
Erstatter du natron med bagepulver, er det ikke nødvendigt med et syreholdigt produkt eller et syrnet mejeriprodukt i dejen. Bagepulver er nemlig natron tilsat syre.
Natron slukker brande
Vidste du, at natron også kaldes for tvekulsur natron og er et hvidt, krystallinsk stof, der blandt andet bruges til bagepulver, neutralisering af mavesyre og brandslukning?
Artiklen blev bragt første gang i 2012. Artiklen er opdateret i 2023.