Træt af Netflix? Her er 10 ting, du kan lave helt alene - uden at tænde for skærmen

Hvad skal jeg lave? I disse dage bliver svaret ofte noget i retning af et-eller-andet-på-Netflix. Men sådan behøver det ikke at være. Her er 10 ting, du kan lave, hvis du har coronakrise – og ikke vil glo på en skærm.

Bag en kage - eller 20

Det er ikke sundt at glo på en skærm i timevis. Det fornuftige lige nu ville være at rende en tur med støvsugeren, sætte en vask over eller måske en af de 9 andre ting på denne liste. Men kager bager jo ikke sig selv, vel? Her er 20 opskrifter til overspringsbagning. Så kan du jo altid gøre andre ting bagefter.

Dyrk noget

Drømmer du om en chiliplante i køkkenet, et citrontræ i stuen eller et avocadotræ i vindueskarmen? Det kan sagtens lade sig gøre. Tidspunktet kan ikke være med rigtigt. Det kræver nemlig noget så sjældent som god tid og tålmodighed.

Lav planken

Planken er en populær træningsøvelse, som du kan lave derhjemme, og som styrker musklerne omkring rygsøjlen, hvis du udfører den korrekt. I videoen her viser vi, hvordan du skal lave planken, og hvilke 5 fejl du skal undgå.

Rengør din opvaskemaskine

Opvaskemaskinen er en af dine bedste venner i hverdagen. Men hvornår har du sidst gjort noget godt for den? Bliv bedste venner med din opvaskemaskine i 7 nemme trin - og husk: En ren og glad opvaskemaskine giver rene tallerkener og glas.

Slib dine knive

Det er nu, du skal lære at slibe dine køkkenkniv. Se vores video med vidunderlige Kniv Per, der viser, hvordan du bruger et strygestål og en slibesten. Per har slebet knive i en kvart menneskealder, og han har et lille trick, som du skal lære, hvis du bruger en slibesten.

Skriv et brev

Indrøm det bare. Det er 100 år siden, du sidst har skrevet et rigtigt brev til nogen. Find din bedste håndskrift frem og skriv til et til din søde mor, en gammel ven eller en anden der betyder noget i dit liv. Du kan også finde inspiration til at sende gækkebrev her. Påsken er jo lige om hjørnet.

Rens dine smykker

Det kan godt være, at det kun er den nærmeste familie, som skal se på dig i disse dage, men derfor kan du jo godt have lidt bling-bling på. Læs her, hvordan du renser dine smykker, så de får blankheden tilbage.

Start en surdej

En god surdej er både en gevinst for dig og for det lækre brød, du kan få ud af den. En god surdej tager nogle dage - og det er der en god chance for, at du har lige nu. Dit brød bliver mere interessant og holder sig friskt i længere tid end gærbagt brød.

Dyrk yoga

Få en sund start på dagen med blid og nem yoga - som du nemt kan lave hjemme på stuegulvet. Alle kan være med, når yogainstruktør Nana Nørgaard viser dig, hvordan du skal gøre, i denne video.

Lav din egen tonic

Har du allerede glemt, hvilken dag det er i dag? Vi kan jo sige, at det er fredag, og at du skal forkæles med en gin og tonic af den helt tålmodige slags med hjemmelavet tonicvand. Her får du opskriften på, hvordan du tuner en GT'er på den helt rigtige måde.

Læs mere om