Sprøde fiskepinde med sesam & mangodip
Opskrift til 4 personer
Ca. 500g filet af hvid fisk
1 dl fuldkornsmel
Ca. 1 ½ dl grov rasp (panko)
1 dl sesamfrø
2 æg, str. M/L
Salt og peber
Ca. ½ dl neutral olie til stegning
Mangodip:
1 ½ dl skyr eller græsk yoghurt
1 spsk. mayonnaise
Ca. 2-3 spsk. mangochutney
Saften af 1 lime
Evt. lidt chilisauce eller karry, efter smag
Salt & peber
Tilbehør: ovnkartofler & friskhakket koriander + forårsløg.
Fremgangsmåde:
Fiskepinde: Skær fisken i 2-3 cm tykke skiver. Bland melet med salt og peber på en tallerken, bland rasp og sesamfrø i en skål og pisk æggene sammen i en anden skål.
Dyb fiskestykkerne først i mel, så i æg og til slut i rasp/sesamfrø og læg dem forsigtigt på en tallerken. Varm olie på en pande over middel/høj varme. Steg fiskepindene et par stykker ad gangen til de er sprøde og gyldne. Det er typisk ca. 2 min på hver side. Lad dem evt. dryppe af på fedtsugende papir.
Lav dippen, mens du venter under stegningen. Rør skyr sammen med mayonnaise og smag til med mangochutney, limesaft og evt. chilisauce.
Server fiskepindene lune sammen med mangodippen.
Tips til opskriften:
Tip 1: Skal det gå rigtig stærkt, så brug færdig fiskefars. Form små pølser og rul dem i raspblandingen og steg dem i olie, som beskrevet i opskriften.
Tip 2: Giv dippen ekstra smæk på smagen ved at tilsætte 1 fed revet hvidløg, 1 finthakket rød chili eller 3 finthakkede forårsløg.