Redaktionen anbefaler






1 gram per 100 gram salt må der være i kornflakes og andre morgencerealer, hvis de skal leve op til nøglehullets kriterier om salt i uskadelige mængder
Fra december skal alle emballager på fødevarer have en næringsdeklaration, der viser mængden af salt i din fødevare. Hidtil har det været frivilligt for producenterne at oplyse indholdet, og det er ikke altid, du har kunnet læse på din ost, om den hørte til i den salte ende, eller om der ikke var brugt meget salt i fremstillingen af osten.
Saltindholdet er vigtigt at kende, fordi meget salt i maden øger blodtrykket og risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Når vi derimod sparer på saltet, falder blodtrykket, især hvis du er ældre, har for højt blodtryk eller er overvægtig.
Men hvad er meget salt? En god målestok for, hvor den sunde grænse for salt går, er nøglehulsmærkets grænser for salt. Se her, hvor meget salt, der må være i din fødevare for at være inden for nøglehulsmærkets grænse. Mængden er per 100 gram:
Det er ikke kun salt, der skal deklareres efter de nye regler fra december 2016, men også energiindhold, fedt, mættede fedtsyrer, kulhydrat, sukkerarter og protein.
Bruger du nøglehulsmærkningen, er du sikker på, at produktet altid lever op til kriterierne for at spare på fedt, sukker og salt og indeholder flere kostfibre og fuldkorn end normalt inden for kategorien af varer.
Kilde: Kvalitetskonsulent i Coop Signe Povelsen Ravn.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10