Sådan laver du fine isfigurer med børnene i frostvejret

Når termometeret kommer under 0 grader, er der rig mulighed for at lave magi med børnene. Det kræver kun vand, fantasi og frost.

Det skal du bruge

  • Forme af enhver art
  • Vand
  • Snor
  • Blade, bær eller andet pynt
  • Frostvejr

Strandsagerne skal frem fra skuret

Du kan bruge sandforme, underkopper, låg eller alt andet, der kan indeholde vand og tåle frost. Fyld formene med vand og stil dem et sted, hvor de ikke bliver væltet af blæsten eller en kat natten over. Kom smukke blade, rødbedesaft eller fine røde bær ned i formene med vand. Tag en snor og læg den ene ende ned i vandet. Og så skal du vente til næste dag og håbe på masser af frost.

Udsmykning med Hr. Frost kræver tålmodighed natten over

Projektet med at lave figurer af is, uroer og is-lygter tager 2 dage. Cirka en halv time den ene dag og en halv time den næste dag.
Når du står op næste dag, er alt vandet i formene forhåbentlig frosset til is. Du kan nu vende de fine isfigurer ud og hænge dem op på en gren.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Islygter er smukke og romantiske

Man kan også trylle fine islygter frem ved hjælp af frosten. Du tager en spand med vand og lader den stå ude natten over i frostvejret. Den fryser mest i toppen og ned langs siderne, og så længe det ikke fryser enormt meget, vil den ikke nå at fryse i midten og i bunden. Næste dag kan I vende isklumpen ud af spanden, vende den om og sætte et fyrfadslys i. Nu har I en fin lygte.

Tag billeder af jeres kunstværk

Når Frk. Tø kommer tager hun jo desværre de fine figurer med sig. Så husk at tage et billede af kunstværket, inden det løber væk.