Sådan får du god røgsmag i grillen

Grillede grøntsager, fisk og kød kan få et ekstra pift med røgsmag. Det kræver ikke andet end et par stykker godt træ

Lad din grillede mad blive røget over stykker af træ i grillen

Du kan røge din grillmad på to måder, enten ved at tilberede råvaren med varm røg eller ved at tilsætte røgsmag i grillen, når råvaren er grillet færdig.

 

Tip

Husk, at du lukker den gode røg ud, hver gang du åbner for låget, så hold det lukket, når det er røg­smagen, du arbejder med

Tilbered maden med varm røg

Tænd op i din grill, som du plejer. Når grillen er varm nok til at grille på, lægger du et stykke træ (f.eks. bøg eller eg) ned til kullene i grillen. Lad træet antænde, og vent, til ilden har godt fat. Læg nu dine råvarer på grillen som normalt og læg låget på. Du har nu lavet en »ovn«, populært kaldet en »smoker«. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tilsæt røg sidst i processen 

Grill dine råvarer, som du plejer, og tag dem af grillen. Lad dem hvile. Læg nu et stykke træ (f.eks. bøg eller eg) ned til kul og gløder. Når ilden har fat i træet, lægges dine grillede råvarer tilbage i grillen, og låget lægges på igen. Lad det ryge i 3-5 min. alt efter, hvor kraftig røgsmag du ønsker.

Læs mere om