Guide til secondhand-platforme: Her kan du sælge og købe brugt med en god følelse i maven

Der kan være mange penge at spare ved at handle brugt online – og ligeledes mange penge at hente, hvis man afsætter tid til at videresælge frem for at kassere. Her er et bud på 10 platforme, der er gode til salg og køb af tøj, bøger, antikviteter og alt derimellem

Trendsales

Trendsales er en secondhand markedsplads for mode og livsstil, som har eksisteret i 20 år. Det er en sikker platform, hvor købers penge fryses inde hos Trendsales, indtil pakken er modtaget. Forsendelsen sker i samarbejde med Dao og Bring. Er varen beskadiget ved ankomst, sidder der et team hos Trendsales, som hjælper bedst muligt og finder en løsning. Man kan desuden vurdere sælger samt se andres vurderinger, så man kan hurtigt afkode, om folk før har været tilfredse med sælger.

Pris: Det er en gratis tjeneste, som både findes på web og som app. Som sælger kan man blive medlem af TrendsalesClub VIP, som kan øge dine chancer for salg.

Reshopper

Det kan være en dyr affære at være småbørnsfamilie. Der skal både købes barnevogn, bæresele, triptrap stol og meget mere. Alt sammen noget barnet hurtigt vokser ud af igen. I appen Reshopper, som kan hentes til både iPhone og Android kan forældre finde alt fra brugt legetøj til børnetøj til en autostol og alt derimellem. Reshopper har et samarbejde med dao og Bring, som kan fragte varer solgt på platformen, hvis du tilvælger dette. Køber du varen direkte gennem appen, så modtager sælger først pengene, når du har modtaget varen. På den måde er man sikret en sikker handel.

Pris: Det er en gratis tjeneste, dog betaler sælger et servicegebyr til Reshopper på 3.5% af det totale beløb. Man kan også købe et abonnement kaldet Reshopper Plus, som giver nogle fordele.

Facebook Marketplace

På Facebook kan man finde Facebook Marketplace, hvor man kan købe og sælge alt. Kun fantasien sætter grænser. Dog skal man – for at sikre sig en sikker handel – lave handlen fysisk eller benytte sig af en sikker betalingstjeneste, da Facebook ikke tager ansvar for betaling og fragt.  

Pris: Det er gratis at handle på Facebook.

Instagram

Instagram er også et godt forum for salg af brugte ting. Hvis du bruger hashtags som: #tilsalg, #sælges, #loppesalg og #retrosalg, rammer du en større skare af mennesker end blot dem, der følger dig. Det kræver dog, at du har en åben profil.Pris: Det er gratis at handle på Instagram.

Den Blå Avis

Den Blå Avis er en af de allerstørste handelsplatforme i Danmark for brugte sager. Her kan man finde næsten alt lige fra lejligheder, kattekillinger og speedbåde til mobiltelefoner, poloskjorter og kogebøger.

 

Pris: Den Blå Avis er en gratis tjeneste. Man kan købe DBA+ abonnement, som giver fordele og øget synlighed.

Gul og Gratis

Hos Gul og Gratis kan man ligeledes finde næsten hvad som helst. Gul og Gratis er en populær digital platform, men Gul og Gratis udkommer også på papir som et tillæg til 6  forskellige regionale aviser.

Pris: Gul og Gratis er en gratis tjeneste. Man kan ved indrykning af hver annonce tilkøbe sig ekstra synlighed.

Bogbasen

Bogbasen

Bogbasen kalder sig Danmarks største portal for køb og salg af brugte bøger. Her kan man sætte sine gamle bøger til salg og handle med både private og antikvariater. Læs mere om, hvilke bøger der kan være gode penge i at sælge her.

Pris: Bogbasen er en gratis tjeneste.

Pensum.dk

Pensum.dk er en tjeneste, hvor man kan sammenligne priser på bøger – og købe og sælge brugte bøger. Der kan være gode penge at spare, hvis man køber sine studiebøger brugt – og gode penge at hente, hvis man efter semesteret sælger sine bøger videre. Pensum.dk var oprindeligt orienteret mod studerende, men alle typer bøger kan nu sammenlignes, købes og sælges på pensum.dk

Pris: Pensum.dk er en gratis tjeneste.

Lauritz.com

Lauritz.com er et online auktionshus, hvor man kan handle med antikviteter som møbler, kunst og smykker. Vil du sælge dit vintage-ur, dit nummererede litografi eller en designerlampe, kan du få det vurderet af en vurderingsekspert. Er vurderingen over 800 kroner, vil Lauritz.com varetage auktionen. Varen skal indleveres til fotografering, og herefter kører den online auktion, hvor folk kan byde på din vare. Auktionen varer typisk 5 dage.

Pris: Sælgeren betaler 15 procent af budsummen og 150 kroner i hammerslagsgebyr.

 

OBS: Helt generelt skal man passe på svindlere, når man handler brugt. Læs her, hvilke forholdsregler man bør tage sig, og hvilke rettigheder man har som henholdsvis kunde og sælger. 

Læs mere om