6 gode råd til at prutte om prisen

Vil du prutte om prisen på en ny cykel, vaskemaskine eller noget helt tredje, er det en god idé, at du forbereder dig hjemmefra. Husk også at starte i det små og stil åbne spørgsmål, så sælgeren har sværere ved at sige nej. Læs 6 gode råd til at prutte om prisen.
Kvinde smiler i butik.

Husk at være positiv og imødekommende, når du prutter om prisen.

Søg efter prisen

Vil du prutte om prisen, er det en god idé at forberede dig hjemmefra. Find priser på det produkt, du overvejer at købe. Det kan du gøre på prisportaler som eksempelvis pricerunner.dk eller på selve butikkernes hjemmesider. Vær opmærksom på, at prisportaler ikke med sikkerhed har samlet alle priser på markedet.

Kig eventuelt også i andre fysiske butikker i samme center eller på samme gågade, inden du går ind i den butik, hvor du vil prøve at prutte om prisen. Fortæl sælgeren i butikken, at du har set produktet til en billigere pris i en eller flere andre butikker, og fortæl hvor. 

Din viden om prisniveauet på produktet er som udgangspunkt et godt kort at have på hånden. Både når du skal beslutte dig for den pris, du vil prutte ned til, og når du skal prutte om prisen ude i selve butikken.

Find den rigtige sælger

Start med at finde en sælger, der må give rabat. Ikke alle sælgere har lov til at give rabat. Er du i tvivl om, hvem du skal spørge, kan du eventuelt spørge i butikken, hvem man skal tale med, hvis man vil lave en aftale om et godt køb.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kommuniker på den rigtige måde

Når du har fundet den sælger, der må give rabat, og fortalt ham eller hende om det produkt, du er interesseret i at købe, så spørg om, hvor meget rabat du kan få. Hvis du spørger sælgeren, om du overhovedet kan få rabat, kan han eller hun hurtigere afvise dit ønske om nedslag i prisen.

Tænk derfor i at stille åbne hv-spørgsmål, som sælger ikke lige så let kan afvise med et nej.

Husk at nævne, hvis du har set produktet til en billigere pris et andet sted. Prøv altid at være positiv, imødekommende og eventuelt have et glimt i øjet. Og lad dig ikke slå ud af et nej. Øvelse gør mester.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Husk, hvor du får rabat

Lykkes det for dig at få nedslag i prisen et bestemt sted, så husk det til næste gang, du skal købe et produkt, de også sælger i den butik. Fortæl sælger, at du før har fået rabat i deres butik og derfor er glad for at handle der. Gode kunder er kunder, der kommer tilbage, og det ved sælgerne godt.  

Start i det små

Har du aldrig pruttet om prisen herhjemme før, kan det måske være svært at overskue. Derfor er det en god idé at øve dig steder, hvor det er nemmest at forhandle pris – eksempelvis på et loppemarked. 

Du kan også starte et sted, hvor du ofte handler, og hvor du kender sælgerne. Efterhånden som du har øvet dig, kan du give dig selv lidt større udfordringer og måske prøve at få rabat på større ting som eksempelvis et nyt fjernsyn eller en cykel. 

Find den rette pruttestrategi

Der er mange forskellige strategier, når det kommer til at prutte om prisen. Er der tilbud på nogle varer i en butik, men ikke lige på den vare, du gerne vil købe, kan du prøve at høre, om der kan smitte lidt udsalg af på de varer, der ikke er nedsat. 

Du kan også forsøge at få andre varer med i prisen for den dyreste ting. Eksempelvis en cykelkurv, hvis du køber en cykel, eller en undertrøje, hvis du køber en skjorte. Læs 6 pruttestrategier på forbrug.dk

Forbrug.dk har et tema om at prutte om prisen, hvor du også kan få tips til at prutte om prisen i banken, hos ejendomsmægleren, hos pensionsselskabet og på autoværkstedet.