Der er friske grøntsager i køkkenhaven, det meste af året
I Anja Kelvins køkkenhave er det altid høstsæson. For at få mest muligt ud af sin køkkenhave begynder hun allerede i januar med at forspire sine grøntsager under LED-vækstlys derhjemme.
For at frøene kan spire, kræver det mere lys og varme, end der er i starten af januar, og det kunstige lys fra LED-lampen hjælper med at give de spæde planter gode vækstbetingelser. LED-lampen kan købes for et par hundrede kroner i et havecenter.
»Auberginer, chilier, peberfrugter, agurker og kål er dem, jeg hovedsageligt sår på det tidspunkt. Frøene står ude i mit bryggers og optager al den plads, hvor vi skal lægge tøj sammen,« fortæller Anja Kelvin, der er anlægsgartner i Haveselskabets Have på Frederiksberg.
Tyvstarter sæsonen med effektiv forspiring
Forspiringen med vækstlys gør, at Anja kan få store planter allerede i marts eller april, og så snart temperaturen er høj nok, kan planterne flyttes ud i køkkenhaven og drivhuset.
Ved at så, spire og plante lidt ad gangen sikrer Anja Kelvin sig, at hun altid har friske grøntsager i haven i en mængde, hun kan nå at spise eller forære væk.
»Så 5 iceberg den ene uge og 5 den næste. Man har jo ikke behov for, at 20 iceberg eller spidskål er klar samtidig, for det er der jo ikke nogen familie, der kan spise,« siger Anja Kelvin