8 opskrifter på lækre tarteletter
Høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er klassikeren over dem alle, når det gælder tarteletter.
Festtartelet med laks
1 pakke Festtarteletter
150 g varmt røget laks
1 dl cremefraiche 9%
ca.1/2 dl rygeost
10 radiser og 10 asparges
Salt & peber
Pynt: Brøndkarse
Sådan gør du:
Skyl radiserne og skær dem i skiver.
Bræk laksen i mindre stykker.
Hæld kogende vand over aspargesene og lade dem køle af.
Bland cremefraiche med rygeost og radiser i skiver og smag til med salt og peber.
Bland forsigtigt laksen i og fordellaksesalaten i 10 tarteletter. Pynt med asparges og brøndkarse.
Tarteletter med chorizo og rosmarin
1 pakke Festtarteletter fra Karen Volf
50 g smør
50 g mel
5 dl bouillon, gerne svinebouillon
3 tomater
200 g chorizopølse
Frisk rosmarin
5 skiver parmaskinke til pynt
Sådan gør du:
Skyl tomaterne og skær dem i tynde både. Fjern kernerne.
Skær chorizonen i skiver, og hak bladene fra en kvist rosmarin.
Steg parmaskinken i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 5 min.
Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under omrøring, og lad det simre i ca. 3 min. Tilsæt bouillonen og bring opbagningen i kog.
Vend chorizopølse, tomat og rosmarin samt salt og peber i. Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min.
Bræk parmaskinken over på langs.
Anret tarteletterne med fyldet og pynt med parmaskinke og en lille kvist rosmarin.
Tarteletter med rejer og asparges
1 pakke Tarteletter fra Karen Volf
50 g smør
50 g mel
6 dl bouillon
2 gulerødder
ca. 10 grønne asparges
200 g drænet rejer
Pynt: Persille
Sådan gør du:
Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i små skiver. Skyl de grønne asparges og snit dem i en længde på ca.4 cm. Afdryp rejerne i en si.
Smelt smørret i en gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under omrøring og lad det simre i ca. 3 min.
Tilsæt bouillonen og bring opbagningen i kog. Vend gulerødderne og de grønne asparges samt salt og peber i.
Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 5 min.
Vend rejerne i stuvningen til sidst og varm det hele igennem i ca. 1-2 min.
Anret tarteletter med fyldet og pynt med persille.
Tarteletter med rejer og champignon
300 gr. pillede grønlandsrejer
200 gr. hvide champignon, skåret i halve skiver
Smør
En lille smule hvidløg
l dl. hvidvin
Peber
Grundsauce (med væden fra champignonerne)
Citronsaft
Salt og finthakket persille
Champignonerne sauteres i lidt smør med peber og hvidløg. Når de er møre, hældes l dl. hvidvin ved. Lav grundsaucen og brug væden fra champignonerne.Smag saucen til med citron, salt og peber. Tilsæt champignoner og rejer og varmigennem. Hæld fyldet i de lunede tarteletter og server straks med persilledrys.
Tarteletter a la Lorraine
Kan serveres kolde.
l00 gr. bacon i små tern
8 æg
4 dl. fløde
4 dl. revet emmentaler- eller gruyereost
2 løg, halveret og skåret i halve ringe
Lidt engelsk sauce
Salt og peber
Rør æg, fløde, ost, løg, engelsk sauce, salt og peber sammen i en skål. Fordel indholdet i tarteletterne og stil dem i en 180 grader varm ovn og bag dem i ca. 15 minutter, eller til massen er stivnet. Hold øje med tarteletterne - de må ikke brænde på. Rist baconen og garner tarteletterne med en skive pr. portion.
Tarteletter med chili con carne
400 gr. hakket oksekød
Olie
l chili, medium stærk
4 fed hvidløg, presset
l tsk. stødt spidskommen
l dåse flåede tomater
2 dl. pureret tomat
25 gr. mørk chokolade
l rød peberfrugt, skåret i tern
2 stængler blegselleri, hakket
2 løg, hakket
l dåse kidneybønner
Evt. lidt vand
2 dl. syrnet fløde, evt. cremefraiche
Peber, salt og lidt olie til stegning Varm olien op i en gryde. Sauter chili, hvidløg, spidskommen og peber. Det skal kun lige varmes igennem for at få aromaerne frem. Tilsæt kødet og steg, til det har fået farve. Tilsæt øvrige ingredienser, undtaget kidneybønnerne som kun skal koge de sidste 5 minutter. Lad retten simre i l time. Tilsæt evt. lidt vand, hvis der mangler væske. Anret i de lunede tarteletter, garner med lidt syrnet fløde og server umiddelbart.







