5 ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil dyrke yoga

De fleste af os forbinder yoga med Østens mystik og ro, men yoga kan også være aggressiv og give skader, hvis du presser dig selv ud i yderstillinger eller går for hårdt frem
øevelser på gulv

Yoga er oprindelig tænkt som et redskab til at opnå bedre meditation, ikke en øvelse i at presse kroppen, og det er ikke meningen, at yoga skal gøre ondt.

Begynd langsomt

Find et begynderhold, hvis du er ny som yogadyrker. Start på et niveau, der passer til din form, så du langsomt kan bygge din muskelstyrke op og få kontrol over øvelserne. Begynd med en ugentlig træning og lav ikke yoga i flere timer dagligt. 

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Sammenlign ikke dig selv med andre

Det er ikke sikkert, at du kan lave alle øvelser, så det ligner det, de andre laver. Måske kan du ikke sidde på dine egne hæle eller flette benene sammen i en skrædderstilling. Det kan der være mange grunde til. Vi er ikke bygget ens. Glem de andres smidighed, og udfør øvelserne med instruktørens hjælp og sådan,  så de passer til din krop.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Yoga skal ikke gøre ondt

Får du smerter under en yogaøvelse, skal du stoppe og finde en stilling, der ikke gør ondt. Det er ikke meningen, at yoga skal gøre ondt. Yoga har tæt forbindelse med Østens hinduisme og buddhisme og er oprindelig tænkt som et redskab til at opnå bedre meditation, ikke en øvelse i at presse kroppen. Lad dig ikke presse ud i stillinger, du ikke selv kan nå ud i. Mærk også efter, om du trækker vejret frit og ubesværet og ikke for eksempel holder vejret af anstrengelse.

Pas på med at stå på hovedet

Nakkens hvirvler er ikke konstrueret til at bære kroppens vægt, og du kan få svære skader, hvis du prøver. Det er nødvendigt med langsom tilvænning. I virkeligheden skal man stå på sine arme, og det kræver både teknik og muskler.

Varier din træning

Hvis du dyrker yoga hver dag, skal du ikke lave det samme program. En løber, som ikke varierer sin træning, vil også få overbelastningsskader.

Kilder: Krop+fysik,Yogatid.dk

Læs mere om