5 ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil dyrke yoga
Begynd langsomt
Find et begynderhold, hvis du er ny som yogadyrker. Start på et niveau, der passer til din form, så du langsomt kan bygge din muskelstyrke op og få kontrol over øvelserne. Begynd med en ugentlig træning og lav ikke yoga i flere timer dagligt.
Sammenlign ikke dig selv med andre
Det er ikke sikkert, at du kan lave alle øvelser, så det ligner det, de andre laver. Måske kan du ikke sidde på dine egne hæle eller flette benene sammen i en skrædderstilling. Det kan der være mange grunde til. Vi er ikke bygget ens. Glem de andres smidighed, og udfør øvelserne med instruktørens hjælp og sådan, så de passer til din krop.
Yoga skal ikke gøre ondt
Får du smerter under en yogaøvelse, skal du stoppe og finde en stilling, der ikke gør ondt. Det er ikke meningen, at yoga skal gøre ondt. Yoga har tæt forbindelse med Østens hinduisme og buddhisme og er oprindelig tænkt som et redskab til at opnå bedre meditation, ikke en øvelse i at presse kroppen. Lad dig ikke presse ud i stillinger, du ikke selv kan nå ud i. Mærk også efter, om du trækker vejret frit og ubesværet og ikke for eksempel holder vejret af anstrengelse.
Pas på med at stå på hovedet
Nakkens hvirvler er ikke konstrueret til at bære kroppens vægt, og du kan få svære skader, hvis du prøver. Det er nødvendigt med langsom tilvænning. I virkeligheden skal man stå på sine arme, og det kræver både teknik og muskler.
Varier din træning
Hvis du dyrker yoga hver dag, skal du ikke lave det samme program. En løber, som ikke varierer sin træning, vil også få overbelastningsskader.
Kilder: Krop+fysik,Yogatid.dk