3 tips, der gør dig til en større osteekspert
Inviter til ostesmagning
Inviter gæster til ostesmagning. Sørg for at have enten vin eller øl af forskellig slags til ostene. Lav et skema for hver gæst, og lad dem smage alle kombinationer af ost og vin eller øl. 5 oste og 5 glas giver 25 kombinationer. Er der bred enighed om de bedste smagsopleveler? Er nogle af resultaterne overraskende? En sjov måde at smage ost på.
Tag noter
Find en lille notesbog, og tag den med dig. Når du møder en spændende ost, noterer du navn, type og måske lagringstid samt dine smagsindtryk. Oste er jo levende produkter, og den samme ost kan sagtens smage lidt forskelligt fra gang til gang. Måske kan du give osten en samlet karakter.
Lav ostebord med tema
Invitér til et anderledes ostebord, og vælg dine oste ud fra et tema, eller bed dine gæster bringe hver deres ost. Det kan for eksempel være oste fra et bestemt land, bjergoste eller oste, der kan være lavet af andet end komælk. Lav din research på nettet.
Kilde: Camilla Bojsen-Møller: Ost på bordet, bog fra Samvirke