vin

3 tips, der gør dig til en større osteekspert

Plej din kærlighed til ost, og bliv din egen osteekspert. Skriv noter, når du støder på en ny ost, arranger ostetema med gæster, eller inviter til smagning med ost, øl og vin.
oste lagt frem på en hvid dug

Der bliver noget at snakke om, når ostene kommer på bordet. Det er hyggeligt at opleve ost sammen med andre.

Inviter til ostesmagning

Inviter gæster til ostesmagning. Sørg for at have enten vin eller øl af forskellig slags til ostene. Lav et skema for hver gæst, og lad dem smage alle kombinationer af ost og vin eller øl. 5 oste og 5 glas giver 25 kombinationer. Er der bred enighed om de bedste smagsopleveler? Er nogle af resultaterne overraskende? En sjov måde at smage ost på.

Tag noter

Find en lille notesbog, og tag den med dig. Når du møder en spændende ost, noterer du navn, type og måske lagringstid samt dine smagsindtryk. Oste er jo levende produkter, og den samme ost kan sagtens smage lidt forskelligt fra gang til gang. Måske kan du give osten en samlet karakter.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lav ostebord med tema

Invitér til et anderledes ostebord, og vælg dine oste ud fra et tema, eller bed dine gæster bringe hver deres ost. Det kan for eksempel være oste fra et bestemt land, bjergoste eller oste, der kan være lavet af andet end komælk. Lav din research på nettet. 

Kilde: Camilla Bojsen-Møller: Ost på bordet, bog fra Samvirke

Læs mere om