Smør det hjemmelavede nøddesmør på brød, Mariekiks, fyld det i lagkagen eller server det som dip til æble- og pærebåde. Holdbarheden er mindst to uger i køleskab.
4 Personer
Mandelsmør med kanel
300 g
mandler med eller uden skal
1 tsk.
kanel
4 spsk.
rørsukker
1 tsk.
vaniljesukker
5 spsk.
olie
Hasselnøddesmør med appelsin
300 g
hasselnødder
6 spsk.
ahornsirup
8 spsk.
olie
1 stk.
økologisk appelsin
ANNONCE
Sådan gør du
1
Mandelsmør med kanel:
2
Sæt ovnen på 200 grader.
3
Fordel mandler på en bradepande.
4
Rist mandlerne gyldne i mindst 10 minutter. Hold øje, og vend undervejs.
5
Afkøl mandlerne, kom dem i en foodprocessor, og kværn dem til mandelmel. Kom kanel, sukker og vaniljesukker heri og 3 skefuld olie.
6
Blend, og tilføj mere olie, hvis du ønsker en løsere konsistens. Mængde af olie vil afhænge af, hvor fint eller groft du blender dine nødder.
7
Hasselnøddesmør med appelsin:
8
Sæt ovnen på 200 grader.
9
Fordel nødderne på en bradepande. Rist dem gyldne i cirka otte minutter. Hold øje, og vend nødderne undervejs.
10
Afkøl dem. Kom dem i en blender eller foodprocessor, og hak nødderne ganske fint.
11
Tilføj sirup og halvdelen af olien samt lidt revet appelsinskal. Blend det sammen, og juster konsistensen med olie.