To slags nøddesmør

To slags nøddesmør

Smør det hjemmelavede nøddesmør på brød, Mariekiks, fyld det i lagkagen eller server det som dip til æble- og pærebåde. Holdbarheden er mindst to uger i køleskab.
  • 4 Personer

Mandelsmør med kanel

300 g mandler med eller uden skal
1 tsk. kanel
4 spsk. rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
5 spsk. olie

Hasselnøddesmør med appelsin

300 g hasselnødder
6 spsk. ahornsirup
8 spsk. olie
1 stk. økologisk appelsin

Sådan gør du

  1. 1
    Mandelsmør med kanel:
  2. 2
    Sæt ovnen på 200 grader.
  3. 3
    Fordel mandler på en bradepande.
  4. 4
    Rist mandlerne gyldne i mindst 10 minutter. Hold øje, og vend undervejs.
  5. 5
    Afkøl mandlerne, kom dem i en foodprocessor, og kværn dem til mandelmel. Kom kanel, sukker og vaniljesukker heri og 3 skefuld olie.
  6. 6
    Blend, og tilføj mere olie, hvis du ønsker en løsere konsistens. Mængde af olie vil afhænge af, hvor fint eller groft du blender dine nødder.
  7. 7
    Hasselnøddesmør med appelsin:
  8. 8
    Sæt ovnen på 200 grader.
  9. 9
    Fordel nødderne på en bradepande. Rist dem gyldne i cirka otte minutter. Hold øje, og vend nødderne undervejs.
  10. 10
    Afkøl dem. Kom dem i en blender eller foodprocessor, og hak nødderne ganske fint.
  11. 11
    Tilføj sirup og halvdelen af olien samt lidt revet appelsinskal. Blend det sammen, og juster konsistensen med olie.