Thai tempeh-salat med agurk, forårsløg, spirer og urter
AFTENSMAD

Thai tempeh-salat med agurk, forårsløg, spirer og urter

Tempeh minder lidt om tofu og er lavet af sojabønner. Grøn salat med tempeh er lækkert og mætter godt. I denne thai salat med agurker og ærtespirer er der tilføjet tempeh for at give retten noget ekstra fylde. Opskriften er udviklet af Mikkel Karstad for Contempehrary.
 • 4 Personer

Tempeh

400 g Tempeh gerne af hestebønner
0.5 dåse kokosmælk
2 spsk. tamari
1 stk. hvidløg
1 tsk. chilipulver
2 spsk. soja
2 spsk. ristet sesamolie
1 stk. lime

Salat

2 stk. agurker
6 stk. forårsløg
0.5 bundt koriander
0.5 bundt basilikum
4 håndfulde ærtespirer
2 stk. lime
1 spsk. akacie honning
3 spsk. ristet sesamolie
1 spsk. sesamfrø
- salt og nykværnet peber

Sådan gør du

 1. 1
  Skær tempeh ud i skiver og læg dem på et fad.
 2. 2
  Kom kokosmælk, tamari, soja, pillet hvidløg, chilipulver, limesaft og sesamolie op i en blender og blend til en tæt masse. Hæld marinaden ud over tempeh og vend det godt rundt, så tempehen er dækket af marinaden. Sæt det til side og lad det marinere i 1-2 timer.
 3. 3
  Tænd ovnen på 200 grader. Fordel dernæst tempehen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, som sættes på midterste rille i den forvarmede ovn. Tempehen bages i 10-15 min., til den er gylden og let sprød, men pas på den ikke bliver for mørk, da den så godt kan blive lidt bitter.
 4. 4
  Tag tempehen ud af ovnen og hold den lun, mens salaten anrettes.
 5. 5
  Skræl agurkerne og flæk den på langs, skrab kernerne ud med en ske. Skær agurkerne i mundrette stykker og kom dem op i en skål. Skær den yderste top og rod af forårsløgene, skyl i koldt vand og snit dem herefter helt fint. Kom op i skålen med agurker. Skyl spirer og krydderurter. Afdryp dem grundigt og pluk ud i lidt mindre stykker. Kom urter og spirer i skålen til agurker og forårsløg.
 6. 6
  Saft og lidt skal fra lime hældes sammen med honning, sesamolie og sesamfrø i en skål og røres sammen til en dressing.
 7. 7
  Vend agurk, forårsløg og urter med dressingen og anret salaten i en stor skål eller 4 mindre skåle. Kom de bagte stykker tempeh på og server med det samme, så salaten er helt sprød og frisk.