Suppe med bønner og nudler
AFTENSMAD

Suppe med bønner og nudler

Anderledes hønsekødssuppe med ekstra fyld til de kolde efterårsaftener. Serveres med rigeligt, godt brød.  
  • 6 Personer

Ingredienser

200 g hvid bønne
1 stk. kylling
2.5 l. hønsebouillon
2 stk. fed hvidløg
1 stk. løg
1 stk. rød peberfrugt
2 stk. piri piri (små stærke chili)
1 tsk. spidskommen
tsk. Revet muskat
- en håndfuld tynde risnudler

Sådan gør du

  1. 1
    Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
  2. 2
    Kom kyllingen i en gryde med bouillon, og kog op.
  3. 3
    Skum for eventuelle urenheder.
  4. 4
    Lad kyllingen simre under låg i ca 45 minutter, til den er gennemkogt.
  5. 5
    Si suppen over i en anden gryde, tilføj vand. Der skal være ca 2 l suppe.
  6. 6
    Kom de udblødte bønner i suppen, kog op, og skum.
  7. 7
    Skær løg, hvidløg og peberfrugt i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med krydderier.
  8. 8
    Lad simre, indtil bønnerne er møre, ca 40 minutter.
  9. 9
    Kom nudlerne i suppen, og lad simre et par minutter, rør rundt, så de fordeler sig.
  10. 10
    Pil stykker fra kyllingen, og kom dem i suppen.
  11. 11
    Server med en fyldt brødkurv.