Suppe med bønner og nudler
- 6 Personer
Ingredienser
200 g | hvid bønne |
1 stk. | kylling |
2.5 l. | hønsebouillon |
2 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | løg |
1 stk. | rød peberfrugt |
2 stk. | piri piri (små stærke chili) |
1 tsk. | spidskommen |
tsk. | Revet muskat |
- | en håndfuld tynde risnudler |
Sådan gør du
-
1Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
-
2Kom kyllingen i en gryde med bouillon, og kog op.
-
3Skum for eventuelle urenheder.
-
4Lad kyllingen simre under låg i ca 45 minutter, til den er gennemkogt.
-
5Si suppen over i en anden gryde, tilføj vand. Der skal være ca 2 l suppe.
-
6Kom de udblødte bønner i suppen, kog op, og skum.
-
7Skær løg, hvidløg og peberfrugt i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med krydderier.
-
8Lad simre, indtil bønnerne er møre, ca 40 minutter.
-
9Kom nudlerne i suppen, og lad simre et par minutter, rør rundt, så de fordeler sig.
-
10Pil stykker fra kyllingen, og kom dem i suppen.
-
11Server med en fyldt brødkurv.