Hasselnødder fra Piemonte er noget særligt med deres intensitet og sødme uden bitter eftersmag. I denne ret er det kombinationen af nødder og sort peber, der giver den perfekte balance. Hvis du kan få fat i hasselnødder fra Piemonte, gør det en forskel, også selvom de er dyre. Retten kan også tilberedes med penne. - Opskriften er fra kogebogen 'Pasta' af Trine Hahnemann.
4 Personer
35 Minutes
Det skal du bruge:
500 g
spaghetti
75 g
hasselnødder
1 bundt
bredbladet persille (ca 100 g)
8 stk.
ansjosfileter i olie
1 spsk.
Groftkværnet peber
1 dl
oliven olie
-
salt
-
hvidløg
Til servering:
50 g
friskreven parmesan
ANNONCE
Sådan gør du
1
Hak hasselnødderne groft, hak persillen fint, og mos ansjoserne med en gaffel.
2
Kom vand i en stor gryde, tilsæt en håndfuld salt, og lad det koge op. Kog pastaen i 8-9 minutter, til den er al dente.
3
Rist hasselnødderne gyldne på en tør varm pande, kom derefter olie på panden sammen med ansjoser og hvidløg, og lad det simre ved lav varme i 5 minutter. Hvidløget må ikke branke.
4
Kom 3-4 spsk. af det kogende pastavand i, og rør rundt. Tilsæt derefter persille, og rør rundt, og lad det simre i 3-4 minutter mere.
5
Dræn derefter pastaen i et dørslag, og gem lidt af pastavandet.
6
Kom pastaen i saucen, vend det godt rundt, tilsæt evt. lidt pastavand, hvis retten skal være mere cremet, og smag til med salt og peber.
Server straks med friskrevet parmesan.