Et godt, hjemmebagt brød smager skønt alene og som tilbehør til morgen-, middag- og aftensmaden. Vi dypper disse sicilianske durumbrød i vores varme suppe.
6 Personer
Ingredienser
350 g
durummel
150 g
hvedemel
3.25 dl
vand
10 g
gær
1 spsk.
middelhavssalt (strøget)
2 spsk.
ekstra jomfruolivenolie (til dejen)
2 spsk.
ekstra jomfru olivenolie til at dække dejen
ANNONCE
Sådan gør du
1
Start med at forvarme ovnen til 210 grader med den bage- eller stenplade, der skal anvendes.
2
Rør gæren ud i det lune vand i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
3
Dejen blandes og håndæltes, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne.
4
Læg dejen over i en større skål, og vend den i en smule olivenolie, så overfladen er dækket.
5
Skålen overdækkes med et klæde, og dejen hæver i en times tid.
6
Dejen skal æltes forsigtigt med hænderne.
7
Du skal presse fremad mere end nedad, så dejen strækkes.
8
Læg dejen tilbage i skålen, drys mel på dejens flade, dæk skålen med et klæde.
9
Lad dejen hæve, indtil den har dobbelt størrelse.
10
Meget forsigtigt formes dejen nu til et brød, der snittes i toppen med en skarp kniv (snit et X).
11
Placer forsigtigt det ubagte brød på sten- eller bagepladen i ovnen (vigtigt at dejen ikke mister volumen), og bag det i 40 min.
12
Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det med en finger.