Siciliansk durumbrød
- 6 Personer
Ingredienser
350 g | durummel |
150 g | hvedemel |
3.25 dl. | vand |
10 g | gær |
1 spsk. | middelhavssalt (strøget) |
2 spsk. | ekstra jomfruolivenolie (til dejen) |
2 spsk. | ekstra jomfru olivenolie til at dække dejen |
Sådan gør du
-
1Start med at forvarme ovnen til 210 grader med den bage- eller stenplade, der skal anvendes.
-
2Rør gæren ud i det lune vand i en skål, og kom resten af ingredienserne i.
-
3Dejen blandes og håndæltes, til den er fast og ikke længere klæber til hænderne.
-
4Læg dejen over i en større skål, og vend den i en smule olivenolie, så overfladen er dækket.
-
5Skålen overdækkes med et klæde, og dejen hæver i en times tid.
-
6Dejen skal æltes forsigtigt med hænderne.
-
7Du skal presse fremad mere end nedad, så dejen strækkes.
-
8Læg dejen tilbage i skålen, drys mel på dejens flade, dæk skålen med et klæde.
-
9Lad dejen hæve, indtil den har dobbelt størrelse.
-
10Meget forsigtigt formes dejen nu til et brød, der snittes i toppen med en skarp kniv (snit et X).
-
11Placer forsigtigt det ubagte brød på sten- eller bagepladen i ovnen (vigtigt at dejen ikke mister volumen), og bag det i 40 min.
-
12Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det med en finger.
-
13Brødet afkøles på en rist