Rimmet laksetatar med sennepskarse
Rimmet laks skal laves i god tid, hvis den skal smage af noget. Til gengæld tager det ikke lang tid at få den færdige laks til at ligne en million.

- 10 Personer
Ingredienser
400 g | laksekød uden ben og skind |
1 stk. | gren dild |
tsk. | salt |
tsk. | sukker |
- | lidt hvid peber (4-6 omgange med peberkværnen) |
4 spsk. | creme fraiche 18% |
1 spsk. | dijonsennep |
- | citron |
- | Agurkesalat: |
stk. | agurk |
1 stk. | skalotteløg |
- | salt |
- | eddike |
- | olie |
- | Lidt karse |
- | peber |
Sådan gør du
- 1.Fordel salt, peber og dild på laksen, gnid det godt ind og lad det trække i fire timer.
- 2.Hak laksekødet og rør ternene sammen dild.
- 3.Form det til små krebinetter eller tårne.
- 4.Sauce: rør creme fraiche, sennep, citronsaft og salt sammen og tilsæt karse
- 5.Agurkesalat: skræl agurken og fjern kernerne.
- 6.Skær agurken i skiver, strø salt over og lad det trække i 20 minutter.
- 7.Hæld olie, eddike og finthakket løg over.
- 8.Den kolde tatar anrettes i midten af tallerken, og saucen hældes over.
- 9.Pynt eventuelt med lidt fiskerogn.
- 10.Læg agurkesalaten rundt om.ognbsp;og pynt med karse
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #forret