Rimmet laksetatar med sennepskarse
- 10 Personer
Ingredienser
400 g | laksekød uden ben og skind |
1 stk. | gren dild |
tsk. | salt |
tsk. | sukker |
- | lidt hvid peber (4-6 omgange med peberkværnen) |
4 spsk. | creme fraiche 18% |
1 spsk. | dijonsennep |
- | citron |
- | Agurkesalat: |
stk. | agurk |
1 stk. | skalotteløg |
- | salt |
- | eddike |
- | olie |
- | Lidt karse |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Fordel salt, peber og dild på laksen, gnid det godt ind og lad det trække i fire timer.
-
2Hak laksekødet og rør ternene sammen dild.
-
3Form det til små krebinetter eller tårne.
-
4Sauce: rør creme fraiche, sennep, citronsaft og salt sammen og tilsæt karse
-
5Agurkesalat: skræl agurken og fjern kernerne.
-
6Skær agurken i skiver, strø salt over og lad det trække i 20 minutter.
-
7Hæld olie, eddike og finthakket løg over.
-
8Den kolde tatar anrettes i midten af tallerken, og saucen hældes over.
-
9Pynt eventuelt med lidt fiskerogn.
-
10Læg agurkesalaten rundt om.ognbsp;og pynt med karse