Rimmet laksetatar med sennepskarse
AFTENSMAD

Rimmet laksetatar med sennepskarse

Rimmet laks skal laves i god tid, hvis den skal smage af noget. Til gengæld tager det ikke lang tid at få den færdige laks til at ligne en million. 
  • 10 Personer

Ingredienser

400 g laksekød uden ben og skind
1 stk. gren dild
tsk. salt
tsk. sukker
- lidt hvid peber (4-6 omgange med peberkværnen)
4 spsk. creme fraiche 18%
1 spsk. dijonsennep
- citron
- Agurkesalat:
stk. agurk
1 stk. skalotteløg
- salt
- eddike
- olie
- Lidt karse
- peber

Sådan gør du

  1. 1
    Fordel salt, peber og dild på laksen, gnid det godt ind og lad det trække i fire timer.
  2. 2
    Hak laksekødet og rør ternene sammen dild.
  3. 3
    Form det til små krebinetter eller tårne.
  4. 4
    Sauce: rør creme fraiche, sennep, citronsaft og salt sammen og tilsæt karse
  5. 5
    Agurkesalat: skræl agurken og fjern kernerne.
  6. 6
    Skær agurken i skiver, strø salt over og lad det trække i 20 minutter.
  7. 7
    Hæld olie, eddike og finthakket løg over.
  8. 8
    Den kolde tatar anrettes i midten af tallerken, og saucen hældes over.
  9. 9
    Pynt eventuelt med lidt fiskerogn.
  10. 10
    Læg agurkesalaten rundt om.ognbsp;og pynt med karse