Mellemøstlig lam med spinat

Lam som millionbøf med chiliflager, garam masala, rosiner, citron, spinat og med yoghurtdressing til.
Mellemøstlig lam med spinat
  • 4 Personer

Ingredienser

dl. rosin
2 spsk. olie
400 g hakket lammekød
stk. rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, revet eller presset
1 tsk. chiliflage
3 tsk. garam masala
tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
g frisk spinat, hakket
- salt
- friskkværnet peber

Dressing

l. græsk eller tyrkisk yoghurt
dl. frisk mynte, finthakket
1 spsk. citronsaft
- salt
- friskkværnet peber

Tilbehør

stk. rødløg, i tynde skiver
2 spsk. citronsaft
25 g ristede pinjekerner

Sådan gør du

  1. 1.Sæt rosinerne i blød i vand og fortsæt med resten af opskriften.
  2. 2.Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Sæt dressingen på køl indtil servering.
  3. 3.Varm olien i en sauterpande over høj varme. Brun lammekødet i 3 min. og tilsæt løg, hvidløg og krydderier. Lad det riste ved medium varme i 4-5 min. indtil det er gyldent.
  4. 4.Kom spinat og rosiner inkl. 3-4 spsk af vandet i og lad det simre 2-3 min til det er varmt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. 5.Vend rødløg med citronsaft og lidt salt og lad det marinere et par minutter

Tip!

Kødblandingen kan også bruges som fyld i en tærte eller i tortillapandekager.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad