Mellemøstlig lam med spinat
AFTENSMAD

Mellemøstlig lam med spinat

Lam som millionbøf med chiliflager, garam masala, rosiner, citron, spinat og med yoghurtdressing til.
  • 4 Personer

Ingredienser

dl. rosin
2 spsk. olie
400 g hakket lammekød
stk. rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, revet eller presset
1 tsk. chiliflage
3 tsk. garam masala
tsk. hvidvinseddike eller citronsaft
g frisk spinat, hakket
- salt
- friskkværnet peber

Dressing

l. græsk eller tyrkisk yoghurt
dl. frisk mynte, finthakket
1 spsk. citronsaft
- salt
- friskkværnet peber

Tilbehør

stk. rødløg, i tynde skiver
2 spsk. citronsaft
25 g ristede pinjekerner

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt rosinerne i blød i vand og fortsæt med resten af opskriften.
  2. 2
    Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Sæt dressingen på køl indtil servering.
  3. 3
    Varm olien i en sauterpande over høj varme. Brun lammekødet i 3 min. og tilsæt løg, hvidløg og krydderier. Lad det riste ved medium varme i 4-5 min. indtil det er gyldent.
  4. 4
    Kom spinat og rosiner inkl. 3-4 spsk af vandet i og lad det simre 2-3 min til det er varmt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. 5
    Vend rødløg med citronsaft og lidt salt og lad det marinere et par minutter

Tip!

Kødblandingen kan også bruges som fyld i en tærte eller i tortillapandekager.