Mellemøstlig lam med spinat
- 4 Personer
Ingredienser
dl. | rosin |
2 spsk. | olie |
400 g | hakket lammekød |
stk. | rødløg, finthakket |
2 fed | hvidløg, revet eller presset |
1 tsk. | chiliflage |
3 tsk. | garam masala |
tsk. | hvidvinseddike eller citronsaft |
g | frisk spinat, hakket |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Dressing
l. | græsk eller tyrkisk yoghurt |
dl. | frisk mynte, finthakket |
1 spsk. | citronsaft |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Tilbehør
stk. | rødløg, i tynde skiver |
2 spsk. | citronsaft |
25 g | ristede pinjekerner |
Sådan gør du
-
1Sæt rosinerne i blød i vand og fortsæt med resten af opskriften.
-
2Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til. Sæt dressingen på køl indtil servering.
-
3Varm olien i en sauterpande over høj varme. Brun lammekødet i 3 min. og tilsæt løg, hvidløg og krydderier. Lad det riste ved medium varme i 4-5 min. indtil det er gyldent.
-
4Kom spinat og rosiner inkl. 3-4 spsk af vandet i og lad det simre 2-3 min til det er varmt. Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
5Vend rødløg med citronsaft og lidt salt og lad det marinere et par minutter
Tip!
Kødblandingen kan også bruges som fyld i en tærte eller i tortillapandekager.