Medisteren

Medisterpølsen er en skandinavisk specialitet, som de fleste nok kender fra deres barndoms- eller bedsteforældres hjem. Vi serverer her medisteren med mos af gulerødder og kartofler.
Medisteren
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 kg kartofler
300 g gulerod
- en klat smør
800 g rå medisterpølse
1 dl. syltede løg
1 stk. æble
4 spsk. sennep
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre.
  2. 2.Hæld kogevandet fra, men gem det.
  3. 3.Kom en klat smør i gryden og 1 dl kogevand.
  4. 4.Mos til mos, og juster med kogevand.
  5. 5.Smag til med salt og peber.
  6. 6.Steg medisterpølsen i smør på en pande.
  7. 7.Langsomt, langsomt er metoden - så behøver man hverken koge først eller prikke hul.
  8. 8.Server mosen med pølse og tilbehør.

Tip!

TIP: I stedet for gulerødder kan du bruge kålrabi.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser