Medisteren
AFTENSMAD

Medisteren

Medisterpølsen er en skandinavisk specialitet, som de fleste nok kender fra deres barndoms- eller bedsteforældres hjem. Vi serverer her medisteren med mos af gulerødder og kartofler.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 kg kartofler
300 g gulerod
- en klat smør
800 g rå medisterpølse
1 dl. syltede løg
1 stk. æble
4 spsk. sennep
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem møre.
  2. 2
    Hæld kogevandet fra, men gem det.
  3. 3
    Kom en klat smør i gryden og 1 dl kogevand.
  4. 4
    Mos til mos, og juster med kogevand.
  5. 5
    Smag til med salt og peber.
  6. 6
    Steg medisterpølsen i smør på en pande.
  7. 7
    Langsomt, langsomt er metoden - så behøver man hverken koge først eller prikke hul.
  8. 8
    Server mosen med pølse og tilbehør.

Tip!

TIP: I stedet for gulerødder kan du bruge kålrabi.