Let saltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | kalvespidsbryst |
2 tsk. | fint salt |
1 tsk. | sukker |
- | smør |
1 håndfuld | frisk timian |
30 g | tørret Karl Johan svamp |
3 dl. | kogende vand |
2 dl. | piske-fløde |
1 kg | aspargeskartofler |
200 g | frosne brombær |
2 spsk. | sukker |
1 tsk. | bær- eller æbleeddike |
- | brombær |
Sådan gør du
-
1Dup kødet tørt med køkkenrulle.
-
2Bland salt og sukker og gnid kødet med dette.
-
3Kom i en plasticpose og sæt i køleskab natten over.
-
4Tag kødet ud af køleskabet, og lad det ligge i 30 minutter.
-
5Sæt ovnen på 175 grader.
-
6Brun nu kødet i en gryde med smør på begge sider.
-
7Kom cirka 3 dl vand og timian ved og læg låg på.
-
8Sæt kødet i ovnen og lad det stege i 2 timer. Tilføj vand, hvis vandet damper væk.
-
9Kom svampene i en skål, og hæld vandet på. Lad det stå og trække i 15 minutter. Hæld vandet gennem et kaffefilter og gem det.
-
10Skyl og afdryp svampene.
-
11Svits svampene i smør i en gryde.
-
12Kom svampevand og fløde herpå.
-
13Lad stå og simre i 15 minutter.
-
14Smag til med sky fra kødet, når det er færdigstegt.
-
15Ønsker du tykkere sauce, kan du jævne med 2 tsk. majsstivelse rørt op i en anelse vand.
-
16Kog kartoflerne.
-
17Kom brombær, sukker og 1 tsk. eddike i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er opløst og brombærrene optøede. Kom i en skål og afkøl.
-
18Server kødet skåret i skiver med sauce, kartofler og brombær.
Tip!
Dagen før skal kødet gnides med salt og lidt sukker og trække i køleskabet natten over, så det bliver saftigt og velsmagende. Perfekt til gæster.