Let saltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær

Du skal i gang dagen før, hvis du skal nå at lave denne ret helt perfekt. Det salte kalvekød smager himmelsk med de søde og let syrlige brombær.
Let saltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g kalvespidsbryst
2 tsk. fint salt
1 tsk. sukker
- smør
1 håndfuld frisk timian
30 g tørrede karljohansvampe
3 dl. kogende vand
2 dl. piske-fløde
1 kg aspargeskartofler
200 g frosne brombær
2 spsk. sukker
1 tsk. bær- eller æbleeddike
- brombær

Sådan gør du

  1. 1.Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  2. 2.Bland salt og sukker og gnid kødet med dette.
  3. 3.Kom i en plasticpose og sæt i køleskab natten over.
  4. 4.Tag kødet ud af køleskabet, og lad det ligge i 30 minutter.
  5. 5.Sæt ovnen på 175 grader.
  6. 6.Brun nu kødet i en gryde med smør på begge sider.
  7. 7.Kom cirka 3 dl vand og timian ved og læg låg på.
  8. 8.Sæt kødet i ovnen og lad det stege i 2 timer. Tilføj vand, hvis vandet damper væk.
  9. 9.Kom svampene i en skål, og hæld vandet på. Lad det stå og trække i 15 minutter. Hæld vandet gennem et kaffefilter og gem det.
  10. 10.Skyl og afdryp svampene.
  11. 11.Svits svampene i smør i en gryde.
  12. 12.Kom svampevand og fløde herpå.
  13. 13.Lad stå og simre i 15 minutter.
  14. 14.Smag til med sky fra kødet, når det er færdigstegt.
  15. 15.Ønsker du tykkere sauce, kan du jævne med 2 tsk. majsstivelse rørt op i en anelse vand.
  16. 16.Kog kartoflerne.
  17. 17.Kom brombær, sukker og 1 tsk. eddike i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er opløst og brombærrene optøede. Kom i en skål og afkøl.
  18. 18.Server kødet skåret i skiver med sauce, kartofler og brombær.

Tip!

Dagen før skal kødet gnides med salt og lidt sukker og trække i køleskabet natten over, så det bliver saftigt og velsmagende. Perfekt til gæster.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad