Laks med kaffe, chili og citron
AFTENSMAD

Laks med kaffe, chili og citron

Laks i vendt i kaffe? Ja, den er god nok. Brun farin, tørret chili og citronskal er også i blandingen, som giver laksen karakter i denne ret. Prøv selv!  
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. laksebøffer
2 spsk. kaffebønner malede
1 spsk. brun farin
1 tsk. tørret knust chili
1 spsk. citronskal
0.5 tsk. salt
1 nip peber

2 spsk. olie til at stege i

Citronvinaigrette:

2 stk. citron saft
2 spsk. honning
1 dl koldpresset rapsolie
- salt
- peber


Syltede skalotteløg:

8 stk. 
skalotteløg
1 dl eddike
2 dl vand
2 spsk. sukker
2 tsk. salt

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl laksebøfferne og dup dem tørre.
  2. 2
    Bland de øvrige ingredienser i en stor skål. Vend laksebøfferne i blandingen, så de bliver helt dækket.
  3. 3
    Varm en pande op på middelvarme, kom olie på panden og steg laksen på alle sider, indtil bøffen er gylden.
  4. 4
    Kom laksebøfferne i en bradepande og steg færdig i ovnen ved 200 C i ca. 10 min. Server med salat med citronvinaigrette og evt. et godt brød til.
  5. 5
    Saft fra 2 citroner piskes med 2 spsk. honning. Derefter dryppes 0,5-1 dl koldpresset rapsolie i lidt efter lidt, mens du pisker. Smag til med salt og peber.
  6. 6
    Pil 8 små skalotteløg. Kog 1 dl eddike, 2 dl vand, 2 spsk. sukker og 1-2 tsk. salt og læg løgene i blandingen. Kog under låg i 15-20 min. og lad løgene køle af i lagen. Server med en valgfri salat.