Keema
- 4 Personer
ingredienser
500 g | hakket oksekød |
1 stk. | løg |
2 stk. | fed hvidløg |
- | 3 cm frisk ingefær |
5 stk. | peberkorn |
4 stk. | nelliker |
1 stk. | lille kanelstang |
1 tsk. | spidskommen |
1 tsk. | gurkemeje |
2 tsk. | olie |
1 tsk. | chilipulver |
2 spsk. | stødt koriander |
2 stk. | tomater fra dåse (ikke saften) |
400 g | kartofler |
- | Lidt salt og peber |
3 dl. | basmatiris |
Salat
- | 12 cm agurk |
6 stk. | blommetomater |
6 stk. | radiser |
- | limesaft |
1 dl. | græsk yoghurt |
Sådan gør du
-
1Tag kødet ud af køleskabet.
-
2Skær løg i tynde både.
-
3Skær hvidløg og ingefær i mindre stykker, og knus i morter til en pasta.
-
4Svits løget godt i gryden i to skefulde olie.
-
5Når løgene er godt gyldne, kommes hvidløg og ingefær i.
-
6Svits indtil gyldent.
-
7Tilføj evt. en anelse vand.
-
8Tilføj krydderier, og lad dem ristes godt.
-
9Kom tomater i, svits godt.
-
10Kom kødet i, svits godt.
-
11Lad simre under låg, imens du ordner kartofler.
-
12Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 2 cm store stykker.
-
13Sæt risene over efter anvisning på emballagen.
-
14Kom kartofler i gryden, og lad dem simre møre i cirka 15 minutter under låg.
-
15Smag retten til med salt.
-
16Skær grøntsager i mindre stykker.
-
17Vend med limesaft og lidt salt og peber.
-
18Server keemaen med en klat græsk yoghurt, salat og ris.