Flødesne og perlebyg med blåbær
Inspirationen kommer fra Laplands smukke, hvide, kolde sne og traditionen med at koge gryn møre
i saft til dessert.

- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | piske-fløde |
1 dl. | Perlebyg |
5 dl. | blåbærnektar/ ren blåbærsaft (drikkeklar blåbærsaft) |
2 dl. | blåbær |
Sådan gør du
- 1.Pisk fløden til skum og kom den i en fryse-egnet skål eller i fire engangsplastikkrus.
- 2.Frys fløden ind natten over.
- 3.Kom perlebyg og blåbærsaft i en gryde, og lad det simre under låg i 20 minutter.
- 4.Tag gryden fra komfuret og lad blandingen afkøle helt under låg. Kan eventuelt laves dagen før.
- 5.Tag fløden ud og vent, til den bliver skærbar.
- 6.Skær i humpler. Skærefladen ser nærmest ud som tætpakket sne.
- 7.Anret fløden med byg og blåbær.