Flødesne og perlebyg med blåbær
DESSERT

Flødesne og perlebyg med blåbær

Inspirationen kommer fra Laplands smukke, hvide, kolde sne og traditionen med at koge gryn møre i saft til dessert.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. piske-fløde
1 dl. Perlebyg
5 dl. blåbærnektar/ ren blåbærsaft (drikkeklar blåbærsaft)
2 dl. blåbær

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk fløden til skum og kom den i en fryse-egnet skål eller i fire engangsplastikkrus.
  2. 2
    Frys fløden ind natten over.
  3. 3
    Kom perlebyg og blåbærsaft i en gryde, og lad det simre under låg i 20 minutter.
  4. 4
    Tag gryden fra komfuret og lad blandingen afkøle helt under låg. Kan eventuelt laves dagen før.
  5. 5
    Tag fløden ud og vent, til den bliver skærbar.
  6. 6
    Skær i humpler. Skærefladen ser nærmest ud som tætpakket sne.
  7. 7
    Anret fløden med byg og blåbær.