Flødeis med brunet smør og valnødder

Flødeis med brunet smør og valnødder

Hjemmelavet flødeis er ren forkælelse. Server isen med lidt letpisket fløde og et drys kanel eller en frugtsalat med appelsin. 
  • 6 Personer

Ingredienser

4 stk. pasteuriserede æggeblommer
125 g smør
3 dl. piske-fløde
1 dl. sukker
1 dl. mælk
100 g Hakkede valnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Tag æggeblommerne ud af køleskabet, så de ikke er iskolde og nedkøler smørret, når de to ting piskes sammen lidt senere
  2. 2
    Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil det begynder at dufte dejligt af karamel og har fået en fin brungylden farve
  3. 3
    Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad smørret stå, og afkøl det i 10 minutter, så smørrets protein og kulhydratrester kan falde til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge her
  4. 4
    Pisk fløden til skum i en skål.
  5. 5
    Kom æggeblommer og sukker i en anden skål, og pisk det skummende og lyst
  6. 6
    Fjern nu skummet fra det lune smør, og hæld smørret i en tynd stråle ned i æggemassen, imens du pisker. Stop lige før bundfaldet
  7. 7
    Vend flødeskummet med æggemassen. Vend mælken heri og til sidst valnødder.
  8. 8
    Rør nu massen til is i en ismaskine
  9. 9
    Eller sæt skålen i fryseren og pisk den igennem en gang i timen i alt tre gange