Flødeis med brunet smør og valnødder
- 6 Personer
Ingredienser
4 stk. | pasteuriserede æggeblommer |
125 g | smør |
3 dl. | piske-fløde |
1 dl. | sukker |
1 dl. | mælk |
100 g | Hakkede valnødder |
Sådan gør du
-
1Tag æggeblommerne ud af køleskabet, så de ikke er iskolde og nedkøler smørret, når de to ting piskes sammen lidt senere
-
2Smelt smør i en gryde, og lad det simre, indtil det begynder at dufte dejligt af karamel og har fået en fin brungylden farve
-
3Hæld nu smørret op i et glas, der tåler varme. Lad smørret stå, og afkøl det i 10 minutter, så smørrets protein og kulhydratrester kan falde til bunds. Det er godt, bundfaldet skal vi nemlig ikke bruge her
-
4Pisk fløden til skum i en skål.
-
5Kom æggeblommer og sukker i en anden skål, og pisk det skummende og lyst
-
6Fjern nu skummet fra det lune smør, og hæld smørret i en tynd stråle ned i æggemassen, imens du pisker. Stop lige før bundfaldet
-
7Vend flødeskummet med æggemassen. Vend mælken heri og til sidst valnødder.
-
8Rør nu massen til is i en ismaskine
-
9Eller sæt skålen i fryseren og pisk den igennem en gang i timen i alt tre gange