Fiskegratin med karry og masser af salat
AFTENSMAD

Fiskegratin med karry og masser af salat

En silkeblød gratin med torske- eller kullerfileter. Revet emmentaler gør retten ekstra god. 
  • 4 Personer

Kartoffelmos

1 kg kartofler
1 stk. æg
- salt og peber
600 g torske- eller kullerfileter

Sauce

25 g smør
1 tsk. karry
3 spsk. hvedemel
2 dl. kartoffelkogevand
50 g revet emmentaler
4 håndfulde salatblade
1 stk. æble
2 dl. ærtespirer
1 stk. citron

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Skræl kartoflerne, kog dem møre.
  3. 3
    Gem kogevand til saucen.
  4. 4
    Læg fisken i et lag i en smurt ildfast form med høj kant.
  5. 5
    Drys med salt og peber.
  6. 6
    Smelt smør i en gryde.
  7. 7
    Drys karry i, og tag gryden fra varmen.
  8. 8
    Drys melet i.
  9. 9
    Rør rundt med piskeris, til melet har absorberet smørret, og hæld kogevandet i under omrøring.
  10. 10
    Kom gryden tilbage på komfuret.
  11. 11
    Pisk mælken i og lad saucen simre i 5-6 minutter.
  12. 12
    Smag saucen til med salt og peber, og hæld den over fisken.
  13. 13
    Mos kartoflerne og rør et let pisket æg og salt i.
  14. 14
    Klat mosen ud med ske rundt om fisken.
  15. 15
    Drys osten over saucen.
  16. 16
    Stil retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden og fin.
  17. 17
    Skyl og tør salaten og skær æblet i små tern.
  18. 18
    Vend salaten sammen og dryp lidt citron over.