Fiskegratin med karry og masser af salat
- 4 Personer
Kartoffelmos
1 kg | kartofler |
1 stk. | æg |
- | salt og peber |
600 g | torske- eller kullerfileter |
Sauce
25 g | smør |
1 tsk. | karry |
3 spsk. | hvedemel |
2 dl. | kartoffelkogevand |
50 g | revet emmentaler |
4 håndfulde | salatblade |
1 stk. | æble |
2 dl. | ærtespirer |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Skræl kartoflerne, kog dem møre.
-
3Gem kogevand til saucen.
-
4Læg fisken i et lag i en smurt ildfast form med høj kant.
-
5Drys med salt og peber.
-
6Smelt smør i en gryde.
-
7Drys karry i, og tag gryden fra varmen.
-
8Drys melet i.
-
9Rør rundt med piskeris, til melet har absorberet smørret, og hæld kogevandet i under omrøring.
-
10Kom gryden tilbage på komfuret.
-
11Pisk mælken i og lad saucen simre i 5-6 minutter.
-
12Smag saucen til med salt og peber, og hæld den over fisken.
-
13Mos kartoflerne og rør et let pisket æg og salt i.
-
14Klat mosen ud med ske rundt om fisken.
-
15Drys osten over saucen.
-
16Stil retten i ovnen i ca. 25 minutter, indtil overfladen er gylden og fin.
-
17Skyl og tør salaten og skær æblet i små tern.
-
18Vend salaten sammen og dryp lidt citron over.