Et godt brød
- 5 Personer
- 45 Minutes
ingredienser
4 dl. | vand |
4 dl. | fuldkornshvedemel |
2 dl. | letmælk |
50 g | gær |
1.5 tsk. | groft salt |
2 spsk. | olie |
7 dl. | sigtemel |
1 håndfuld | havregryn |
Sådan gør du
-
1Kog vandet.
-
2Kom fuldkornshvedemelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad stå 5 minutter.
-
3Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.
-
4Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.
-
5Tilsæt sigtemel, og rør dejen i 3-4 minutter med en ske eller dejkrog.
-
6Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.
-
7Kom vand på dine håndflader.
-
8Pres luften ud af dejen, og form den til en rund kugle.
-
9Læg kuglen på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.
-
10Efterhæv brødet i 30 minutter.
-
11Bag brødet midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.