Et godt brød
FROKOST

Et godt brød

Vi får velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Glem alt om smør på brødet, det er saftigt i sig selv. Vi har nemlig skoldet melet, og ladet dejen være ekstra klæg.
  • 5 Personer
  • 45 Minutes

ingredienser

4 dl. vand
4 dl. fuldkornshvedemel
2 dl. letmælk
50 g gær
1.5 tsk. groft salt
2 spsk. olie
7 dl. sigtemel
1 håndfuld havregryn

Sådan gør du

  1. 1
    Kog vandet.
  2. 2
    Kom fuldkornshvedemelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad stå 5 minutter.
  3. 3
    Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.
  4. 4
    Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.
  5. 5
    Tilsæt sigtemel, og rør dejen i 3-4 minutter med en ske eller dejkrog.
  6. 6
    Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.
  7. 7
    Kom vand på dine håndflader.
  8. 8
    Pres luften ud af dejen, og form den til en rund kugle.
  9. 9
    Læg kuglen på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.
  10. 10
    Efterhæv brødet i 30 minutter.
  11. 11
    Bag brødet midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.