Vi får velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Glem alt om smør på brødet, det er saftigt i sig selv. Vi har nemlig skoldet melet, og ladet dejen være ekstra klæg.
5 Personer
45 Minutes
ingredienser
4 dl
vand
4 dl
fuldkornshvedemel
2 dl
letmælk
50 g
gær
1.5 tsk.
groft salt
2 spsk.
olie
7 dl
sigtemel
1 håndfuld
havregryn
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kog vandet.
2
Kom fuldkornshvedemelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad stå 5 minutter.
3
Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.
4
Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.
5
Tilsæt sigtemel, og rør dejen i 3-4 minutter med en ske eller dejkrog.
6
Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.
7
Kom vand på dine håndflader.
8
Pres luften ud af dejen, og form den til en rund kugle.
9
Læg kuglen på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.
10
Efterhæv brødet i 30 minutter.
11
Bag brødet midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.