Devil's food med peppermint glaze
- 10 Personer
Ingredienser
400 g | mel |
1.5 tsk. | bagepulver |
75 g | kakao |
1 spsk. | smør |
1 stk. | vaniljestang |
300 g | smør |
400 g | sukker |
4 stk. | æg |
3 dl. | vand |
50 g | pebermyntebolsjer |
2.5 dl. | flormelis |
1 spsk. | vand |
Sådan gør du
-
1Bland mel, bagepulver og kakao.
-
2Smør en bageform.
-
3Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
-
4Pisk vaniljekorn med smør og sukker i en stor skål, til smørret er cremet.
-
5Tilsæt æggene et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.
-
6Pisk skiftevis melblandingen og vand i blandingen.
-
7Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i 35-45 minutter.
-
8Tjek, om den er gennembagt, ved at stikke en kødnål eller et tyndt grillspyd ned i kagen. Hænger der dej ved nålen, skal kagen bage lidt længere.
-
9Lad den køle af i formen og vend den så ud på en rist.
-
10Knus pebermyntebolsjerne.
-
11Rør flormelis og vand til en glasur. Rør knuste bolsjer i glasuren eller smag den til med pebermynteolie eller -essens.
-
12Dryp glasuren over kagen og lad den stå et kvarter før servering.