Devil's food med peppermint glaze
Knuste pebermyntebolsjer gør glasuren festlig og giver modspil til kagedejens kakaosmag.

- 10 Personer
Ingredienser
400 g | mel |
1.5 tsk. | bagepulver |
75 g | kakao |
1 spsk. | smør |
1 stk. | vaniljestang |
300 g | smør |
400 g | sukker |
4 stk | æg |
3 dl. | vand |
50 g | pebermyntebolsjer |
2.5 dl. | flormelis |
1 spsk. | vand |
Sådan gør du
- 1.Bland mel, bagepulver og kakao.
- 2.Smør en bageform.
- 3.Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- 4.Pisk vaniljekorn med smør og sukker i en stor skål, til smørret er cremet.
- 5.Tilsæt æggene et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.
- 6.Pisk skiftevis melblandingen og vand i blandingen.
- 7.Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i 35-45 minutter.
- 8.Tjek, om den er gennembagt, ved at stikke en kødnål eller et tyndt grillspyd ned i kagen. Hænger der dej ved nålen, skal kagen bage lidt længere.
- 9.Lad den køle af i formen og vend den så ud på en rist.
- 10.Knus pebermyntebolsjerne.
- 11.Rør flormelis og vand til en glasur. Rør knuste bolsjer i glasuren eller smag den til med pebermynteolie eller -essens.
- 12.Dryp glasuren over kagen og lad den stå et kvarter før servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk