Chokoladekage med rabarbermousse
- 10 Personer
Chokoladekage
150 g | smør |
3 dl. | sukker ca. 270g |
1 dl. | kakao ca. 45g |
2 tsk. | vaniljesukker |
2 stk | æg M/L |
2 dl. | hvedemel ca. 120g |
Rabarberkompot
750 g | rabarber |
250 g | sukker |
1 stk. | vaniljestang |
Rabarbermousse
5 stk | husblas |
4 dl. | coop piskefløde |
Pynt
1 spsk. | rabarberstilke Skal være fintsnittede |
2 tsk. | sukker |
lidt | frisk mynte |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Smelt smørret i en gryde. Rør vaniljesukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.
-
3Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel, rasp eller sukker. Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen.
-
4Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med sukker og en flækket vaniljestang. Kog dem langsomt op. Når rabarberne er møre efter ca. 5 minutter er den færdig.
-
5Du skal kun bruge 100g af din rabarberkompot til resten af opskriften, så stil bare resten på køl og nyd den i løbet af ugen.
-
6Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.
-
7Kom 100 gram af din rabarberkompot i en gryde, og opvarm den. Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden. Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.
-
8Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.
-
9Fordel moussen på den kolde bund. Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller natten over. Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.