Chokoladekage med rabarbermousse

Rabarberluksus til dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt
Chokoladekage med rabarbermousse
  • 10 Personer

Chokoladekage

150 g smør
3 dl. sukker
1 dl. kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 stk æg (mellemstore)
2 dl. hvedemel

Rabarberkompot

750 g rabarber
250 g sukker
1 stk. vaniljestang

Rabarbermousse

5 stk husblas
4 dl. coop piskefløde

Pynt

1 spsk. rabarberstilke
2 tsk. sukker
lidt frisk mynte

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 175 grader.  
  2. 2.Smelt smørret i en gryde. Rør vaniljesukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.   
  3. 3.Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel, rasp eller sukker. Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen.   
  4. 4.Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med sukker og en flækket vaniljestang. Kog dem langsomt op. Når rabarberne er møre efter ca. 5 minutter er den færdig. 
  5. 5.Du skal kun bruge 100g af din rabarberkompot til resten af opskriften, så stil bare resten på køl og nyd den i løbet af ugen.
  6. 6.Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.  
  7. 7.Kom 100 gram af din rabarberkompot i en gryde, og opvarm den. Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden. Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.  
  8. 8. Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.   
  9. 9.Fordel moussen på den kolde bund. Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller natten over. Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #morgenmad og brunch