Brød- og hvidløgssuppe
AFTENSMAD

Brød- og hvidløgssuppe

En kold suppe med en cremet konsistens, der mætter godt. Tomat og basilikum sender tankerne afsted til Italien.
  • 6 Personer

ingredienser

300 g italiensk brød
- koldt vand
2 fed hvidløg
100 g smuttede revne mandler
6 spsk. olivenolie
spsk. hvidvinseddike
- salt
8 stk. tomater
2 håndfulde frisk basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Læg brødskiverne i en skål med koldt vand og lad trække ca. 10 minutter.
  2. 2
    Løft brødet over i din blender med den væde, der hænger ved.
  3. 3
    Kom resten af ingredienserne i.
  4. 4
    Blend indtil cremet og »suppeagtig« konsistens.
  5. 5
    Tilsæt evt. lidt mere koldt vand.
  6. 6
    Smag til med salt og stil i køleskab, indtil den skal serveres.
  7. 7
    Skær tomaterne i tynde både og snit basilikum.
  8. 8
    Vend tomat med basilikum.
  9. 9
    Anret suppen i seks skåle og kom tomaterne midt i suppen.