Braiserede svineskanke
AFTENSMAD

Braiserede svineskanke

Vi piller kødet fra og serverer det med kartoffelmos drysset med kapers. Grøntsagerne fra bradepanden serverer vi til svineskanken.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. svineskanke ca. 1,5 kg
- salt og peber
1 spsk. honning
2 spsk. sennep
2 spsk. olie
2 stk. gulerødder
2 stk. persillerødder
2 stk. løg
6 stilke rosmarin
4 fed hvidløg
stk. citron
- vand
2 spsk. koncentreret hønsefond på flaske

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2
    Læg skankene i en smurt bradepande og gnid med salt og peber.
  3. 3
    Bland honning, sennep og olie sammen og smør på skankene.
  4. 4
    Brun skankene i ca. 30 minutter.
  5. 5
    Skær grøntsager i mindre stykker og kom dem i bradepanden sammen med rosmarin, hvidløg og citronsaft.
  6. 6
    Hæld vand i, så at det lige dækker den nederste tredjedel af skankene.
  7. 7
    Hæld fonden i.
  8. 8
    Dæk formen med alufolie og sæt den i ovnen.
  9. 9
    Skru ovnen ned til 160 grader og lad svineskankene braisere i ca. 3 timer.
  10. 10
    Kødet skal være smørmørt.