Braiserede svineskanke

Vi piller kødet fra og serverer det med kartoffelmos drysset med kapers. Grøntsagerne fra bradepanden serverer vi til svineskanken.
Braiserede svineskanke
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk svineskanke ca. 1,5 kg
- salt og peber
1 spsk. honning
2 spsk. sennep
2 spsk. olie
2 stk gulerødder
2 stk persillerødder
2 stk løg
6 stilke rosmarin
4 fed hvidløg
stk. citron
- vand
2 spsk. koncentreret hønsefond på flaske

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2.Læg skankene i en smurt bradepande og gnid med salt og peber.
  3. 3.Bland honning, sennep og olie sammen og smør på skankene.
  4. 4.Brun skankene i ca. 30 minutter.
  5. 5.Skær grøntsager i mindre stykker og kom dem i bradepanden sammen med rosmarin, hvidløg og citronsaft.
  6. 6.Hæld vand i, så at det lige dækker den nederste tredjedel af skankene.
  7. 7.Hæld fonden i.
  8. 8.Dæk formen med alufolie og sæt den i ovnen.
  9. 9.Skru ovnen ned til 160 grader og lad svineskankene braisere i ca. 3 timer.
  10. 10.Kødet skal være smørmørt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad