7 gode råd: Sådan får du din partner til at acceptere dine ting
Tal om tingene
Tal sammen - om at få skabt rum til både dit, mit og vores hjem. Indretningen hænger i høj grad sammen med parforholdet og de roller, I har valgt eller er endt med.
Dit rum og mit rum
Indret hver jeres værelse, hvis I har pladsen til det. Så I begge har et rum, hvor I råder 100 procent og kan bestemme, om det skal fyldes med højtalere, bøger eller tøjstativer.
Hav argumenterne parat
Argumentér for din sag. Prøv ikke at overbevise din partner om det fantastiske i din yndlingsting. Din partner har ret til at mene noget helt andet. Prøv i stedet at argumentere for, hvordan denne ting eller dette møbel beriger dig, giver dig livskvalitet og får dig til at slappe af.
Tænk på den anden
Vær ikke for egoistisk. Husk, at det er meget vigtigt for begge parter at få lov til at sætte sit personlige præg på jeres bolig. Ellers føler man sig ikke hjemme og har det ikke godt. Så når du argumenterer for, hvorfor en bestemt ting er vigtig for dig, må du også forstå, at der er andre ting, der er vigtige for din partner. Og at det er vigtigere, I begge får lov til at have jeres ting med jer, end at alt passer ind i formlen om det perfekte hjem.
Hvem bruger rummet mest?
Zoneinddel huset. Den, der laver mest mad, får lov til at indrette køkkenet. Den, der sidder på toilettet en time hver dag efter arbejdet, må også vælge, hvad han eller hun skal sidde at kigge på på væggen.
Kom først frem og få din vilje
Vær hurtig. Hvis I diskuterer, om et maleri skal hænges op, eller et nyt møbel skal indkøbes, kan det handle om, at du bare får det gjort. Hvis du kommer først og får købt møblet eller hængt maleriet op, går der ikke lang tid, før din partner ikke kan huske, at det ikke altid har stået/hængt der.
Byt dig frem til din vilje
Lav en byttehandel. Hvis du accepterer duftlys og lilla badeforhæng, må din partner også acceptere din gamle pladespiller.