Citroner, sukker og vand kan blive til den lækreste lemonade, der slår de indkøbte læskedrikke med mange længder. Drik den med isvand og mynteblade. Du skal bruge 5 citroner og en ekstra til pynt.
5 citroner, sukker og vand
For at lave hjemmelavet lemonade, skal du koge din egen sirup.
Til ca. 2 dl sirup skal du bruge 5 citroner, 1 dl sukker og 1 dl vand.
Køb 6 citroner, så har du også en citron, du kan skære i skiver til pynt.
Find kasserollen frem
Kom sukker og 1 dl vand i kasserollen, og kog det til en kraftig og sød sirup.
Pres citronerne
Pres citronerne til saft i en skål eller en lille kande.
5 citroner skal presses til saft, den 6. skal skæres i skiver til flydepynt.
Citronsaften skal sies
Si citronsaften, mens du hælder den ned i siruppen, så kerner og frugtkød bliver sorteret fra.
Når citronsiruppen er blandet, skal den køles af.
Så er den parat til at blive fortyndet med vand.
Citronsiruppen kan holde sig i køleskabet i mindst 1 uge.
Postevand fra den kolde hane
Nu mangler bare det iskolde vand.
Post en kande fra hanen, og smag til.
Du vælger selv, om lemonaden skal være kraftig og sød eller mild og læskende.
Husk isterninger, citronskiver og mynteblade
Server lemonaden med isterninger, som holder den kold, citronskiver og mynteblade, som gør den smuk at se på.