Saftigt kød: Vend koteletten 3 gange på panden
Mere møre koteletter, hvis du vender dem 3 gange
Koteletterne bliver mere saftige, mere møre og mindre brankede, hvis du vender dem 3 gange, mens du steger dem. Det har seniorforsker Margit Dall Aaslyng, Danish Meat Research Institute, Teknologisk Institut fundet frem til.
Flere vendinger giver mindre stegesvind
Undersøgelsen viste, at ikke bare bliver koteletterne bedre, der også er lidt højere stegesvind i koteletter, som kun vendes 1 gang frem for koteletter, der vendes 3 gange på panden.
Når du vender koteletterne 3 gange på panden, svarer det til, at du vender dem hvert andet-tredje minut.
Stegemutagener er på samme niveau
Indholdet af stegemutagener var en af grundene til, at Margit Dall Aaslyng undersøgte stegning af koteletter. Stegemutagener er de skadelige stoffer, der dannes under stegning. Der var dog ingen sammenhæng mellem antallet af vendinger på panden og indholdet af stegemutagener.