Samosas med fetaost
AFTENSMAD

Samosas med fetaost

Sprøde små butterdejspakker med feta, som er perfekt fingermad til et glas rosé.
  • 6 Personer

ingredienser

1 stk. løg
1 stk. spidskål eller 1/4 sommerhvidkål
- olie
2 spsk. friskhakket koriander
- salt og peber
- citron
2 dl fetaost i tern
- 4 ark filodej
- Saltflager

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Skær løg og kål i små tern, og svits i olie på en pande.
  3. 3
    Vend med koriander, salt, peber og lidt citronsaft.
  4. 4
    Fold fillodejen ud, og klip hvert ark i 6 lange strimler.
  5. 5
    Læg fyld, ca. 1 spiseske, længst ned på dejstrimlen.
  6. 6
    Læg et stykke fetaost herpå.
  7. 7
    Fold det ene dejhjørne skråt op over fyldet, så dejen danner en trekant.
  8. 8
    Fold videre i trekanter, indtil hele strimlen er foldet omkring fyldet.
  9. 9
    Gentag med resten af dej strimlerne.
  10. 10
    Klip nye efter hånden.
  11. 11
    Læg samosas på en bradepande med bagepapir.
  12. 12
    Pens med olie, og drys lidt salt på.
  13. 13
    Bag sprøde.
  14. 14
    Begynd at kigge efter 7-8 minutter.
  15. 15
    Server lune eller helt afkølede.