Devil's food med peppermint glaze
BAGVæRK

Devil's food med peppermint glaze

Knuste pebermyntebolsjer gør glasuren festlig og giver modspil til kagedejens kakaosmag. 
  • 10 Personer

Ingredienser

400 g mel
1.5 tsk. bagepulver
75 g kakao
1 spsk. smør
1 stk. vaniljestang
300 g smør
400 g sukker
4 stk. æg
3 dl. vand
50 g pebermyntebolsjer
2.5 dl. flormelis
1 spsk. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Bland mel, bagepulver og kakao.
  2. 2
    Smør en bageform.
  3. 3
    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. 4
    Pisk vaniljekorn med smør og sukker i en stor skål, til smørret er cremet.
  5. 5
    Tilsæt æggene et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.
  6. 6
    Pisk skiftevis melblandingen og vand i blandingen.
  7. 7
    Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader i 35-45 minutter.
  8. 8
    Tjek, om den er gennembagt, ved at stikke en kødnål eller et tyndt grillspyd ned i kagen. Hænger der dej ved nålen, skal kagen bage lidt længere.
  9. 9
    Lad den køle af i formen og vend den så ud på en rist.
  10. 10
    Knus pebermyntebolsjerne.
  11. 11
    Rør flormelis og vand til en glasur. Rør knuste bolsjer i glasuren eller smag den til med pebermynteolie eller -essens.
  12. 12
    Dryp glasuren over kagen og lad den stå et kvarter før servering.