Ovnstegt kylling, stikkelsbær og nye løg
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | nye løg med top, delt i både |
400 g | friske stikkelsbær |
4 stk. | hele kyllingelår eller 8 underlår |
4 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | salt |
- | friskkværnet peber |
0.5 tsk. | sukker |
2 dl. | hvidvin |
1 dl. | kyllinge- eller grøntsagsbouillon |
2 stk. | bakker med karse, klippet |
Tilbehør
- | ny kartoffel |
- | Perlebyg |
- | godt brød |
- | salat |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180/160 grader varmluft.
-
2Fjern stilken på stikkelsbærrene med en lille kniv.
-
3Vend løg, stikkelsbær og kylling sammen med olivenolie, salt, peber og sukker i et ovnfast fad.
-
4Hæld hvidvin og bouillon ved, sæt fadet i ovnen og lad retten stege i ca. 45 minutter, til det hele er gyldent, mørt og kyllingen gennemstegt.
-
5Server retten varm eller lun med nye kartofler, kogt korn eller bare godt brød og frisk salat.
Tip!
Brug fennikel eller perleløg i stedet for nye løg.