2 opskrifter på jordbærdesserter med få ingredienser

Den danske sommer kalder på friske, danske jordbær – og jordbærdesserter. Her får du 2 opskrifter på nemme jordbærdesserter – jordbærsorbet og jordbærmousse – med få ingredienser, du kan nyde selv eller servere for dine gæster på en varm sommerdag

Jordbærsorbet

Til denne nemme jordbærsorbet skal du bruge frosne jordbær. Køb en bakke jordbær, rens dem, og frys dem ned i et døgns tid – så er de klar til at blive til sorbet. Brug ikke de færdigpakkede frosne jordbær, du kan købe i poser i supermarkedet, da de bør koges, inden du spiser dem.

Det skal du bruge:

  • En bakke jordbær, frosne
  • Saften fra ½ lime
  • 2 spsk. honning

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne i en blender, og blend, til du har en ensartet sorbet.
  2. Smag evt. til med mere limesaft og honning.

Du kan f.eks. toppe med hakket chokolade og pynte med mynteblade.

Se også videoen herunder.

 

Jordbærmousse

Jordbærmoussen kan spises, som den er, men du kan også bruge dem som hjemmelavet guf på din is.

Det skal du bruge:

  • En bakke jordbær, skyllet og uden top
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 200 g sukker 
  • Evt. citronsaft

Sådan gør du:

  1. Blend jordbærrene til en ensartet masse.
  2. Pisk æggerhvider stive sammen med sukkeret.
  3. Kom de blendede jordbær i æggehvidemassen, og pisk igen.
  4. Smag evt. til med et skvæt citronsagt.

Opbevar jordbærmoussen på køl, og servér den kold.

Se også videoen herunder.